Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαρήγα: Οι καθημερινές εξελίξεις στην περιοχή προμηνύουν μεγάλες περιπέτειες

Παπαρήγα: Οι καθημερινές εξελίξεις στην περιοχή προμηνύουν μεγάλες περιπέτειες
Τι ανέφερε η  Αλ. Παπαρήγα από τα Τρίκαλα 
«Οι καθημερινές εξελίξεις στην περιοχή προμηνύουν μεγάλες περιπέτειες, εμπλέκουν ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας στα ατλαντικά σχέδια μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της Ε.Ε. και των Δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο, στον "ενεργειακό πόλεμο" των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Γερμανία που διεξάγεται στο έδαφος της Ευρώπης», τόνισε από τα Τρίκαλα η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Πρόσθεσε πως «εμπλέκουν επίσης τη χώρα μας στις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ισραήλ - Λιβάνου και Παλαιστινιακής Αρχής για τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ενώ η παρέμβαση των ΗΠΑ για τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης μπορεί να αποβεί υπονομευτική για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
Η κ. Παπαρήγα, σε πολιτική ομιλία και σε εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων του ΚΚΕ,ανέφερε πως «οι "επάνω" πρέπει να νιώσουν την δύναμη και την πραγματική πίεση και απειλή από τον λαϊκό παράγοντα.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αναχαιτίσουμε τα χειρότερα, να είμαστε προετοιμασμένοι και όχι ξαφνιασμένοι και πανικοβλημένοι μπροστά σε ακόμα πιο σοβαρά γεγονότα και εξελίξεις».
Κάνοντας αναφορά στην ελληνική πολιτική σκηνή, μίλησε για «σκυλοκαβγάδες ανάμεσα στην εκάστοτε κυβέρνηση και την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση, με την συγχορδία και των μικρότερων κομμάτων του συστήματος», όπου ο λαός, όπως είπε, βρίσκεται αντιμέτωπος καθημερινά με όλα αυτά, όπως και στο παρελθόν από τότε που δημιουργήθηκε το ελληνικό αστικό κράτος.
Όπως εξήγησε «πότε ο ένας σχολιάζει το twitter ή μια δήλωση του άλλου, πότε τσακώνονται για το ποιος ή ποια θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πότε αλληλο-καταγγέλλονται για φιλίες με την μια ή την άλλη επιχειρηματική οικογένεια.
Εδώ και λίγες μέρες τσακώνονται αν ήταν πιο επιτυχημένη η επίσκεψη του Τσίπρα στις ΗΠΑ το 2017 ή η τωρινή του Μητσοτάκη.
Για το αν τα επιδόματα για την ακραία φτώχεια που τα παίρνουν από τους φτωχότερους, ήταν μεγαλύτερα ή μικρότερα, ή αν αυτά τα παίρνουν σήμερα περισσότεροι σε σχέση με το χθες».
Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, το αστικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα, υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων στηρίζοντας ένα κόμμα, χρειάζεται και ένα δεύτερο, και επειδή τώρα τα εκλογικά ποσοστά δεν δίνουν μεγάλο προβάδισμα στο ένα από τα δύο χρειάζονται και μικρότερα κόμματα, ή τουλάχιστον ένα τρίτο για τσόντα σε αστική κυβέρνηση συνεργασίας.
Για τη ΝΔ, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως πλασάρει στο λαό το μύθο ότι θα εξασφαλίσει στο λαό «υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», «αναδιανομή και βελτίωση του εισοδήματος των νοικοκυριών» μέσω της μείωσης της φορολογίας που αυτή αφορά βεβαίως πριν από όλα το μεγάλο κεφάλαιο.
Κατά την ίδια, «πρόκειται για κάλπικες υποσχέσεις και προσδοκίες που στόχο έχουν να πείσουν το λαό ότι για να δει άσπρη μέρα πρέπει να στηρίξει τους στόχους των εκμεταλλευτών του, του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων και να παραιτηθεί από τα δικαιώματά του».
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να χάνεται ούτε μια μέρα στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία με τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και άλλους, με την φτωχή και ξεκληρισμένη αγροτιά, με την συμπόρευση στους αγώνες με το ΚΚΕ.
Είναι ο κρίκος για να ξετυλίξουμε και να μη χάσουμε από τα χέρια μας ως λαός ιδιαίτερα ως πρωτοπορία όλη την αλυσίδα που οδηγεί στην εργατική εξουσία, στο σοσιαλισμό».
«Χωρίς τέτοια προοπτική ως έκβαση του καθημερινού αγώνα, δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα ούτε σήμερα, ούτε αύριο.
Αυτό πρέπει να βοηθήσουμε να γίνει πολιτική πείρα ευρύτερων λαϊκών μαζών», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης