Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το εγκληματικό λάθος των Ιρανών να καταρρίψουν το ουκρανικό αεροπλάνο φέρνει στο φως το αδίστακτο καθεστώς της Τεχεράνης

tags :
Το εγκληματικό λάθος των Ιρανών να καταρρίψουν το ουκρανικό αεροπλάνο φέρνει στο φως το αδίστακτο καθεστώς της Τεχεράνης
Το Ιράν έδειξε ότι στον βωμό των εντυπώσεων θυσιάζει 176 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την εγκληματική ενέργεια των ιρανών.
Κύμα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων λαμβάνει χώρα στο Ιράν μετά το σοκ που έχει προκληθεί από το εγκληματικό λάθος των ιρανών να καταρρίψουν το ουκρανικό αεροπλάνο.
Το λάθος δεν πηγάζει μόνο από το εγκληματική ενέργεια της κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους, είναι αδιανόητο τα ραντάρ να μην μπορούν να διαχωρίσουν το στίγμα ενός πολιτικού αεροπλάνου από ένα βαλλιστικό πύραυλο αλλά το ακόμη μεγαλύτερο λάθος ήταν η επιχείρηση συγκάλυψης της εγκληματικής ενέργειας.
Το Ιράν έδειξε ότι στον βωμό των εντυπώσεων θυσιάζει 176 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από την εγκληματική ενέργεια των ιρανών.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάστηκαν αποδείξεις για να ομολογήσει το θεοκρατικό δικτατορικό καθεστώς του Ιράν ότι έκανα λάθος.
Οι πολίτες και ειδικά οι φοιτητές εκ νέου ξεσηκώθηκαν ενάντια στο καθεστώς.
Αν και οι διαδηλώσεις ότι μικρότερης έκτασης σε σχέση με το παρελθόν η ουσία είναι ότι οι πολίτες ασφυκτιούν κάτω από το καθεστώς του Ιράν όπου ένα συνονθύλευμα θεοκρατίας, σιιτικού ισλαμισμού και πολιτικών έχουν προκαλέσει πολλά δεινά.
Να σημειωθεί ότι στις ογκωδέστατες διαδηλώσεις του παρελθόντος υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας και του στρατού.
Οι πολίτες που διαδήλωσαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου επιτέθηκαν και κατά του Ayatollah Khamenei που είναι ο ανώτατος θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Ιράν.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/iranprotestairline.jpeg?itok=o3wsiBkH
Είναι τόσο δύσκολη η θέση του ιρανικού καθεστώτος από το εγκληματικό λάθος της κατάρριψης του Ουκρανικού αεροπλάνου όπου τα ιρανικά μέσα αναγνώρισαν ότι υφίστανται διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.
Με βάση ορισμένες πηγές που δεν ελέγχονται από το καθεστώς ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές έσπασαν επίσης εικόνες του Qassem Soleimani διοικητή της Force Quds της Φρουράς της Επανάστασης, ο οποίος σκοτώθηκε από τις ΗΠΑ.
Οι αντιπολίτευση στο Ιράν που βρίσκεται στην εξορία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι αυτό δεν ήταν ανθρώπινο λάθος ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Κατά τις διαδηλώσεις συνελήφθηκε αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος ο πρέσβης της Βρετανίας στην Τεχεράνη την πρωτεύουσα του Ιράν.
Ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Zarif ζήτησε συγνώμη για το λάθος, σπανίως το Ιράν ζητάει συγνώμη, ωστόσο ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensksy κατηγόρησε το Ιράν για το εγκληματικό λάθος.
Μεταξύ των πολλών Ιρανών που σκοτώθηκαν περιλαμβάνονται 11 ουκρανοί και 63 πολίτες από τον Καναδά.
Οι ΗΠΑ όντως παρεμβαίνουν στα εσωτερικά των χωρών της Μέσης Ανατολής, το αποτυχημένο πείραμα της Αραβικής Άνοιξης είναι τρανή απόδειξη για την ωμή παρέμβαση των αμερικανών στα μουσουλμανικά κράτη.
Οι εξελίξεις, στο Ιράκ, την Λιβύη και αλλού όπου επιχειρήθηκε η Αραβική Άνοιξη – ήταν το σχέδιο των αμερικανών να ανατρέψουν τα καθεστώτα των χωρών αυτών – ακολούθησε χάος.
Χάος στο Ιράν, χάος και στην Λιβύη, όταν κυβερνούσαν δικτατορικά ο Καντάφι στην Λιβύη και ο Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ προφανώς υπήρχε μεγάλη κοινωνική καταπίεση αλλά τώρα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.
Τρομοκρατία και εμφύλιος πόλεμος κυριαρχούν, τα κράτη έχουν αποσταθεροποιηθεί.
Η Αραβική Άνοιξη απέτυχε στην Συρία καθώς ο Asad έγκαιρα διέγνωσε το σχέδιο ανατροπής του συμμάχησε με τους Ρώσους κατά του εγκληματικού ISIS και έτσι επιβίωσε πολιτικά.
Ενώ οι αμερικανοί έχουν αποτύχει στα μουσουλμανικά κράτη, δεν έχουν αγγίξει όμως ένα άλλο στυγνό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας λόγω πετρελαίου ή άλλα καθεστώτα στα κρατίδια του Περσικού Κόλπου προφανώς λόγω πετρελαίου… αυτό δεν σημαίνει ότι τα καθεστώτα που υπάρχουν στα Αραβικά και μουσουλμανικά κράτη δεν είναι στυγνά και απάνθρωπα.
Π.χ. στην Σαουδική Αραβία οι χριστιανοί διώκονται αμείλικτα, όπως και οι γυναίκες όπου επικρατεί ένα καθεστώς ακροτήτων.
Η περίπτωση του Ιράν ανήκει στην ίδια κατηγορία, στυγνό καθεστώς όπου ένας Ayatollah ο ανώτατος κληρικός στο Ισλάμ κυβερνάει ένα κράτος.
Επίσης είναι οξύμωρο αυτό το σκηνικό εξουσίας στα μάτια της Δύσης.
Το καθεστώς της Τεχεράνης είναι αδίστακτο χωρίς καμία αμφιβολία, έχει σκοτώσει εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονται ή εναντιώνονται στο καθεστώς.
Όμως από την άλλη οι κοινωνίες ας αποφασίσουν εάν θα ρίξουν το καθεστώς όχι οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης