Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Προκαλεί ανησυχία το «διπλωματικό φιάσκο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Βούτσης: Προκαλεί ανησυχία το «διπλωματικό φιάσκο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
«Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε και αναβάθμισε σταθερά τη διεθνή οντότητα της χώρας», τονίζει ο Ν. Βούτσης
Την άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να «στείλει διεθνώς το μήνυμα για τις κόκκινες γραμμές των ελληνικών θέσεων» υποστηρίζει ο τέως Προέδρου της Βουλής και βουλευτή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης στην Κυριακάτικη Kontranews.
Ο ίδιος κάνει λόγο για «διπλωματικό φιάσκο», της κυβέρνησης, το οποίο «προκαλεί ανησυχία».
Ακόμη, ο κ. Βούτσης υποστηρίζει πως «η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διασφάλισε και αναβάθμισε σταθερά τη διεθνή οντότητα της χώρας» και συγκρίνει την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο με την αντίστοιχή επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας.
Κληθείς να απαντήσει τι παραπάνω είχε κερδίσει η Ελλάδα από την επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, ο κ. Βούτσης τονίζει ότι «μέσα στο πλαίσιο της συγκυρίας που είχε γίνει η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ, όλοι ενθυμούνται ότι δημόσια και ευθαρσώς ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε αναλυτικά και στην κοινή Συνέντευξη Τύπου το σύνολο των ελληνικών θέσεων και απαιτήσεων.
Θέσεις και απαιτήσεις που μάλιστα καρποφόρησαν εν μέρει τόσο στον τότε κρίσιμο τομέα της υποστήριξης για να βγει η χώρα από τη βαθιά οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές όσο και σε επιμέρους θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός των F16 που τώρα μπαίνουν στη φάση υλοποίησης».
Για το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των αμερικανικών βάσεων, σημειώνει πως «μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Μητσοτάκη θεωρούμε ότι μέχρις ότου εξασφαλιστεί η ρητή και έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπάρξουν οι προϋποθέσεις, οι εγγυήσεις και το αναγκαίο προστιθέμενο «διεθνές κεφάλαιο» για τη χώρα, απαιτείται κατ’ ελάχιστον όπως δήλωσε και ο Αλέξης Τσίπρας να ανασταλεί η ψήφιση για την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας». 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης