Μπακογιάννη: Δικό μας θέμα η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων - Πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η Χάγη

Μπακογιάννη: Δικό μας θέμα η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων - Πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η Χάγη
"Για να προσφύγουμε στην Χάγη, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία", αναφέρει η Ντ. Μπακογιάννη
«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα.
 Η λογική ότι κάποιος άλλος θα έρθει και θα πολεμήσει για μας δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον στη δική μου λογική, και είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει» , δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real news η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη.
Συμπληρώνει ότι «το ενδεχόμενο κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αυτή την στιγμή, αγγίζει τα συμφέροντα πολλών χωρών, οι οποίες θα επιθυμούσαν και θα επιδιώξουν την αποκλιμάκωση».
Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη  με τον D. Trump, αναφέρει ότι οι δηλώσεις των Αμερικανών για το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης είναι ξεκάθαρες και σημειώνει ότι παρά το ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την κρίση στις Ιρανοαμερικανικές σχέσεις, η αμερικανική πλευρά σε όλα τα επίπεδα τόνισε την σημασία την οποία έχει η Ελλάδα, ως πόλος σταθερότητας και στρατηγικός εταίρος.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι «για να προσφύγουμε στην Χάγη, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να υπάρξει συνυποσχετικό που θα καθορίζει συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέτουμε προς επίλυση» και εξηγεί ότι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Τέλος, σε ερώτηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει πως «χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να μπορεί να εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συμβολίσει στην πράξη την ενότητα του έθνους».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS