Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, μετά την ανακατάληψη κτηρίων

Επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, μετά την ανακατάληψη κτηρίων
Οι καταληψίες παραμένουν στα κτίρια
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, που προσπαθεί να μπει και να εκκενώσει τα υπό κατάληψη κτήρια από αντιεξουσιαστές.
Η περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης, ενώ νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν  σε εννέα προσαγωγές, στη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που διεξήχθη, μετά την ανακατάληψη το Σάββατο 11/1 των κτιρίων επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας, με εντολή εισαγγελέα, που προσπαθεί να μπει στα υπό κατάληψη κτήρια, εντός των οποίων παραμένουν οι καταληψίες.
Image
 Άνδρες της ΕΚΑΜ σπάζουν τις εισόδους για να μπουν στα κτίρια καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, έχει δοθεί πράσινο φως από τον εισαγγελέα,  ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί επιχειρούν με  τροχό να ανοίξουν την είσοδο του κτηρίου επί της οδού Ματρόζου 45,  όπου έγινε ανακατάληψη το Σάββατο 11/1,  λίγο μετά το μεσημέρι, από αντιεξουσιαστές.
Οι καταληψίες εκτοξεύουν κατά των αστυνομικών ξύλα, μπογιές και τσιμεντόλιθους.
Οι αστυνομικοί  προστατεύονται με τις ασπίδες και χρησιμοποιούν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς ώστε να πάψουννα πετούν αντικείμενα.
Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας στη Ματρόζου, θα ακολουθήσει παρόμοια επιχείρηση και στο άλλο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21, όπου επίσης έγινε ανακατάληψη από αντιεξουσιαστές.
Συμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου και ύστερα στην Παναιτωλίου.
Image.
Image

Εννέα προσαγωγές

Στο μεταξύ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.
Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και σημειώθηκαν επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.
Τελικά, έγιναν εννέα προσαγωγές.

Η ανακατάληψη των κτηρίων

Νωρίτερα το Σάββατο 11/1 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν στην ανακατάληψη των κτηρίων επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι, που είχαν εκκενωθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή».
Οι αντιεξουσιαστές, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου ίσως ανέβηκαν με σκάλα.
Στα σημεία παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τα κτίρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης