Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναυτική τραγωδία στους Παξούς - 12 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο σκάφους

Ναυτική τραγωδία στους Παξούς - 12 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο σκάφους
Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας μεταφέρθηκαν οι 21 διασωθέντες
(upd3) Δώδεκα σοροί ανασύρθηκαν στην επιχείρηση διάσωσης σκάφους στο οποίο μετέβαιναν μετανάστες και βυθίστηκε 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.
Πλωτά του λιμενικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να περισυλλέξουν σώα 21 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος, τα οποία πλέον έχουν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.
Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και ήδη έχει ετοιμαστεί ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί 12 νεκροί από τα νερά του Ιονίου.
Πάντως, δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα στοιχεία όλων των μεταναστών και οι χώρες υπηκοότητάς τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν πάνω από 50 άτομα.
Στο μεταξύ, στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, 4 παραπλέοντα πλοία, 2 ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.
Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης - Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας

Συνεχίζεται  «η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί 21 αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί 12 σοροί», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν 6 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, 4 παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν 2 ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και 1 ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού».
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων».
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Η επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πλακιωτάκης: Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα

Τη λύπη του «για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα», στο ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης σε ανάρτησή του στο facebook τόνισε πως «αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές.
Η επιχείρηση συνεχίζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης