Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Να ορισθεί άμεσα η ημερομηνία της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη

Di Maio (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Να ορισθεί άμεσα η ημερομηνία της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη
Δεν πρόκειται μόνο για τους Λίβυους, αλλά και για όλες τις χώρες που παρεμβάλλονται συνεχώς σε αυτό τον εμφύλιο πόλεμο, τόνισε ο Di Maio
«Είναι σημαντικό να ορισθεί το γρηγορότερο δυνατό η ημερομηνία της Διάσκεψης του Βερολίνου για την Λιβύη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Luigi di Maio, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου των υπουργών εξωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου.
«Υπάρχει ένας κίνδυνος ο οποίος συνδέεται με την τρομοκρατία και που μπορούμε να αποφύγουμε αν μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε γύρω από ένα τραπέζι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αυτής της κρίσης.
Δεν πρόκειται, δυστυχώς, μόνο για τους Λίβυους, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες χώρες που παρεμβάλλονται συνεχώς σε αυτό τον εμφύλιο πόλεμο», πρόσθεσε ο Di Maio.
Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κύριας σημασίας, για την επίλυση της σύρραξης αυτής», ενώ ο κύριος στόχος παραμένει «να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι, με την συμμετοχή πολλών χώρών της διεθνούς κοινότητας, ώστε να βρεθεί μια λύση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης