Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iράν: Το Σάββατο 11/1 οι ανακοινώσεις για τα αίτια συντριβής του Boeing 737

Iράν: Το Σάββατο 11/1 οι ανακοινώσεις για τα αίτια συντριβής του Boeing 737
Η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής που διερευνά τα αεροπορικά δυστυχήματα
Αύριο Σάββατο 11 Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα πορίσματα στα οποία θα οδηγηθεί η εξέταση των μαύρων κουτιών του ουκρανικού Boeing 737- 800, για τα αίτια της συντριβής του, που οδήγησε στο θάνατο και τους 176 επιβαίνοντες.
Η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής που διερευνά τα αεροπορικά δυστυχήματα, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 10/1, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars, επικαλούμενο μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.
Νωρίτερα πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Vadim Pristayko είχε δηλώσει, πως, «Το Ιράν συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού επιβατικού αεροσκάφους, ενώ το Κίεβο δεν έχει αποκλείσει μέχρι στιγμής καμία εκδοχή για το τι θα μπορούσε να έχει οδηγήσει στην αεροπορική τραγωδία».
Την ίδια ώρα η Ουκρανία και ο Καναδάς συμφώνησαν να προωθήσουν τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής έρευνας σχετικά με τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στο Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος Volodimir Zelenski, έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau.
«Δεν θα πρέπει να διατυπώνονται εικασίες σχετικά με την τραγωδία.
Η Ουκρανία και ο Καναδάς θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή μιας αντικειμενικής και πλήρους έρευνας» έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης