Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone institute: Εγκληματικό δίκτυο στην Ευρώπη έχουν στήσει συμμορίες μεταναστών

tags :
Gatestone institute: Εγκληματικό δίκτυο στην Ευρώπη έχουν στήσει συμμορίες μεταναστών
Η νιγηριανή μαφία δεν έχει περιορίσει τις δραστηριότητές της μόνο στην Ιταλία - Έχει εξαπλωθεί και στην Βόρεια Ευρώπη, όπως η Γερμανία και η Σουηδία.
Εγκληματικό δίκτυο στην Ευρώπη έχει στήσει η νιγηριανή μαφία αναφέρει σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του το Gatestone Institute.
Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εγκληματικά δίκτυα στην Ευρώπη είναι η νιγηριανή μαφία, η οποία εξαπλώνει τις εγκληματικές δραστηριότητές της σε ολόκληρη την ήπειρο. Αποτελείται από αντίπαλες ομάδες όπως το Black Axe, Vikings και Maphite.
Πρόσφατα, οι αρχές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών και της Μάλτας διεξήγαγαν μια διεθνή επιχείρηση με στόχο δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες μαφιόζων της Νιγηρίας.
Η αστυνομία συνέλαβε μέλη των συμμοριών με τις κατηγορίες  εμπορίας ανθρώπων, της διακίνησης ναρκωτικών, της ληστείας, της εκβιασμό, της σεξουαλικής βίας και της πορνείας.
Σύμφωνα με ανάλυση της Washington Post, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2019, σχετικά με τη μαφία της Νιγηρίας στην Ιταλία:
«Φέρνουν από το βορρά στο Τορίνο προς τα νότια στο Παλέρμο, ναρκωτικά, χρησιμοποιούν γυναίκες για πορνεία στους δρόμους της Ιταλίας, βρίσκουν νέα μέλη ανάμεσα στους μετανάστες, στρατολογούν παράνομα ανθρώπους από τα ιταλικά κέντρα παροχής ασύλου.  
Η νιγηριανή μαφία, εστιάζει στην εμπορία γυναικών κατά δεκάδες χιλιάδες.
Η ιταλική υπηρεσία πληροφοριών χαρακτηρίζει τις συμμορίες νιγηριανών ως δομημένη και δυναμική από οποιαδήποτε ξένη εγκληματικής οργάνωση που δρα στην Ιταλία.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι έως και 20.000 Νιγηριανές γυναίκες, έφθασαν στη Σικελία μεταξύ 2016 και 2018, με σκοπό την πορνεία.  
Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι οι νιγηριανές συμμορίες έχουν ισχυρές στην Ιταλία την χώρα που άνοιξε τις πόρτες της Ευρώπης για τους μετανάστες που εισήλθαν στην Ευρώπη.
Αυτό που διακρίνει τα δίκτυα εγκληματικότητας της Νιγηρίας είναι η βαρβαρότητα τους - η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι τέτοια βιαιότητα συναντάται μόνο σε πόλεμο - για να κρατούν τον έλεγχο τις περιοχές που δρουν ενώ χρησιμοποιούν και τελετές βουντού. Σύμφωνα με μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ (IOM) του Ιουλίου του 2017, τα θύματα εμπορίας φύλου δίνουν έναν όρκο «σφραγισμένο με ένα τελετουργικό βουντού ή μια ιεροτελεστία (το θύμα έχει δεσμευτεί να τιμήσει τη συμφωνία του)».
Οι διακινητές εύκολα μπορούν να εκβιάσουν τις οικογένειες των ανθρώπων που μένουν πίσω στην Αφρική ή σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με την έκθεση κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης της Ιταλίας κατέγραψε σχεδόν 600% αύξηση του αριθμού των πιθανών θυμάτων σωματεμπορίας που φθάνουν στην Ιταλία δια θαλάσσης.
Η ανοδική αυτή τάση συνεχίστηκε κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017, με τα περισσότερα θύματα να φθάνουν από τη Νιγηρία.
Στην έκθεσή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ εκτιμάται ότι το 80% των κοριτσιών, συχνά ανηλίκων, που φτάνουν από τη Νιγηρία - οι αριθμοί των οποίων αυξήθηκαν δραματικά από 1.454 το 2014 σε 11.009 το 2016 - ήταν δυνητικά θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση.
Η νιγηριανή μαφία δεν έχει περιορίσει τις δραστηριότητές της μόνο στην Ιταλία.
Έχει εξαπλωθεί και στην Βόρεια Ευρώπη, όπως η Γερμανία και η Σουηδία.
Στο Λονδίνο, ένα τρίο των μελών του Black Axe κρίθηκε ένοχο για ξέπλυμα περίπου 1 εκατομμυρίου λιρών, από απάτες με τηλέφωνα και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία.
Η νιγηριανή μαφία, ειδικά η ομάδα Black Axe, έχει επίσης εξαπλωθεί στον Καναδά, όπου μια έκθεση του Globe and Mail του 2015 την έχει χαρακτηρίσει ως "θρησκεία θανάτου" καθώς κατηγορούνται για δεκάδες δολοφονίες και βιασμούς.
Στις ΗΠΑ, το FBI συνέδεσε πρόσφατα μια σειρά από οικονομικές  απάτες με την Νιγηριανή συμμορία Black Axe.
Στη Σουηδία, η αστυνομία περιέγραψε την συμμορία Black Axe ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά συνδικάτα εγκληματικών πράξεων στον κόσμο.
Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πρόσφατα μια ιστορία που δείχνει πώς λειτουργεί η συμμορία των Νιγηριανών Black Axe.
Σε μια 16χρονη νιγηριανή κοπέλα υποσχέθηκαν δουλειά στη Σουηδία ως κομμώτρια.
Όταν έφτασε στην Σουηδία η νιγηριανή συμμορία Black Axe την ανάγκασε να εργαστεί ως πόρνη, αφού είχε περάσει ένα τελετουργικό βουντού.
Έχουμε τώρα το αίμα σας είπαν τα μέλη της Black Axe εάν φύγετε  θα σας βρούμε.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Σουηδίας, το τελετουργικό βουντού είναι ένας τρόπος για να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται τα θύματα εμπορίας ανθρώπων που πιστεύουν στο βουντού οι συμμορίες των νιγηριανών .
Παρόμοιες τελετές σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και 2019, όταν ένας διακινητής επιχείρησε να μεταφέρει νιγηριανές γυναίκες από τη Νιγηρία στη Γερμανία και στην Ισπανία.
Ο αριθμός των γυναικών από την Νιγηρία που εξωθούνται στην πορνεία στη Γερμανία, αυξάνεται.
Το 2013, μόλις το 2,8% των θυμάτων ήταν από τη Νιγηρία.
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 5% το 2016 και σε ποσοστό 8% το 2017.
Οι νιγηριανές συμμορίες αποτελούν μόνο ένα μέρος, του προβλήματος, η εισαγόμενη εγκληματικότητα από συμμορίες μεταναστών έχει αυξηθεί στην Ευρώπη.
Εκτός από την κοινή στάση στο έγκλημα, η κουλτούρα των συμμοριών μεταναστών είναι ένα κοκτέιλ θρησκείας, τιμής, ντροπής και αδελφοσύνης.
Στη Σουηδία, το έγκλημα των συμμοριών μεταναστών έχει γίνει ένα σχεδόν ανυπέρβλητο πρόβλημα ορισμένοι μιλούν για ακήρυκτο πόλεμο.
Η Δανία καταπολεμά όλο και περισσότερο το έγκλημα μεταξύ των συμμοριών μεταναστών.
Στη Γερμανία, όπου οι συμμορίες μεταναστών είναι γνωστές ως εγκληματικές οικογένειες , οι αρχές αναμένουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα για δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης