Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 930 μονάδες – Ήπια η υποχώρηση

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 930 μονάδες – Ήπια η υποχώρηση
ΑΓΟΡΑ: Πήγε κοντά στις 930 μονάδες αλλά δεν κατάφερε να τις προσπεράσει και γύρισε λίγο χαμηλότερα. Θα μπορούσε να είχε μία έστω οριακή άνοδο λόγω των ξένων αγορών. Ο Dow Jones «χτυπάει» τις 29.000 μονάδες. Η υποχώρηση ήταν ήπια, αλλά είχαμε και την Coca Cola στο +2% περίπου και παρείχε στήριξη.

Περισσότερες οι μετοχές που διόρθωσαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και φαίνεται πως οι επενδυτές προτίμησαν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με τους αγοραστές να κατεβαίνουν λίγο χαμηλότερα. Δυνατή η διόρθωση σε ΑΔΜΗΕ και κακό κλείσιμο για την ΕΥΔΑΠ. Εκτός της ανόδου της Coca Cola, ξεχώρισαν λόγω ανόδου η Aegean, η Πειραιώς και ο ΟΠΑΠ. Οι τελευταίες σημείωσαν μικρή άνοδο.

Οι πρώτες συνεδριάσεις του Ιανουαρίου δίνουν οριακή άνοδο στο γενικό δείκτη, αλλά η εικόνα της αγοράς δείχνει πως το θετικό momentum διατηρείται. Τα στελέχη της αγοράς είναι αισιόδοξα για το πρώτο τρίμηνο αλλά και συνολικά για τη χρονιά. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες έχουν υποχωρήσει, αλλά χρειάζεται προσοχή και επαγρύπνηση.

ΑΔΜΗΕ: Και εμάς στα 2,55 ευρώ μας φάνηκε λογική πλέον η αποτίμηση αλλά όχι και τέτοια πίεση! Στα 2,40 ευρώ με απώλειες 2,44% και όγκο 368 χιλ. τεμάχια. Αν συνεχιστεί η πτώση θα κοιτάξουμε την αντοχή των 2,30 ευρώ σε πρώτη φάση, σημείο από το οποίο περιμένουμε αντίδραση.

ΕΥΔΑΠ: Έλεος με τις πωλήσεις στη μετοχή. Κάτω από τα 7,20 ευρώ δίνεται ξανά καλό σημείο εισόδου. Όπως φαίνεται οι κάτοχοι μετοχών θα πρέπει να έχουν υπομονή. Οι εκροές είναι μεγάλες και για αρκετό καιρό. Στα 7μ25 ευρώ το κλείσιμο με απώλειες 2,03% και υψηλό όγκο 100 χιλ. τεμαχίων.

COCA COLA: Στα 31,42 ευρώ με καλή άνοδο και έβαλε πλάτη σήμερα. Δεν ξέρουμε πότε θα υιοθετήσει το ΧΑ τις νέες σταθμίσεις, αλλά αν πέσει στο 10% η δική της τότε θα έχουμε εκροές και εισροές σε άλλες. Αν γίνει ξαναλέμε και όταν… Μια σκέψη διατυπώνουμε εμείς.

VIOHALCO: Το 2019 είχε απόδοση ανάλογη με αυτή της αγοράς, αλλά θα θέλαμε λίγο να προσέξετε το γράφημα γιατί κάτι μας λέει ότι εδώ μπορεί να δούμε καλή κίνηση. Κρατάει τον κινητό των 200 ημερών και την κάτω ανοδική γραμμή. Με απώλειες 1,60% και κλείσιμο στα 3,68 ευρώ.
Image
NEWSPHONE: Στη χθεσινή συνεδρίαση ενισχύθηκε σημαντικά με ελάχιστο όγκο και σήμερα έπεσε 5,14% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε στα 0,4980 ευρώ αλλά έγραψε χαμηλό στα 0,4620 ευρώ και στην τιμή κλεισίματος οι πωλητές είχαν άλλες 7 χιλ. τεμάχια να δώσουν.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Παρά την υποχώρηση δεν έχει διασπαστεί η συσσώρευση. Η κίνηση εντός του καναλιού είναι καλή και συμπληρώνει περίπου 3 μήνες. Με όγκο και σήμερα η μετοχή. Υποχώρησε 2,80% και έκλεισε στα 0,7640 ευρώ. Η αποτίμηση στα 30,7 εκατ. ευρώ. Μην τα ξαναλέμε…
Image
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δεν υπήρχε διάθεση σήμερα για άνοδο. Στα 2,46 ευρώ με απώλειες 1,20% και όγκο 30 χιλ. τεμάχια περίπου. Άλλα τόσα είχαν βάλει οι αγοραστές στο κλείσιμο.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Πήγε να διασπάσει τη συσσώρευση σήμερα, αλλά έκλεισε με μικρότερη άνοδο. Είχε υψηλό στα 0,76 ευρώ και έκλεισε στα 0,73 ευρώ με όγκο 46 χιλ. τεμάχια. Πάντως δείχνει πως αφυπνίζεται, όπως και άλλα καλά μικρομεσαία. Για να δούμε αν θα έχουμε συνέχεια.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Νέα άνοδος σήμερα με χαμηλό όγκο αλλά και αποτίμηση 47 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε ετήσια αποτελέσματα για να δούμε πόσο απαιτητική είναι αυτή η αποτίμηση που από κάποιους χαρακτηρίζεται «φούσκα». Θα πούμε πως έχουμε δει χειρότερες στο ΧΑ. Θυμίζουμε κέρδη προ φόρων 2,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, αλλά με τη Ρένταλ να λειτουργεί για πρώτη φορά κάτω από τον όμιλο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης