Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Watling (CEO Longview Economics): Κρατείστε τον χρυσό - Η Fed παρεμβαίνει μέσω της αγοράς repo

tags :
Watling (CEO Longview Economics): Κρατείστε τον χρυσό - Η Fed παρεμβαίνει μέσω της αγοράς repo
Τι ανέφερε ο CEO της Longview Economics, Chris Watling, για τις προοπτικές του χρυσού
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να στοιχηματίσει κανείς έναντι στο ράλι της τιμής του χρυσού, αλλά και ένας βασικός λόγος που δεν πρέπει να το κάνει.
Οι τιμές του χρυσού κυμαίνονται τελευταία σε υψηλά επταετίας ύστερα από την αμερικανική εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Qasem Soleimani, γεγονός που εκτίναξε την ένταση ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Τεχεράνη και ώθησε τους επενδυτές στις παραδοσιακές ασφαλείς τοποθετήσεις.
Μιλώντας σήμερα Παρασκευή (10/1) στο CNBC ο Chris Watling σκιαγράφησε τον λόγο που η άνοδος στο πολύτιμο μέταλο πυροδότησε την ανόρθωση της παγκόσμιας οικονομίας.
"Αυτό που πραγματικά καθορίζει την τιμή του χρυσού είναι τα πραγματικά επιτόκια και οι προβλέψεις για τα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ...
Ο χρυσός χρησιμοποιείται συχνά ως ένας φράχτης απέναντι στον πληθωρισμό και με άλλα λόγια προστατεύει την διαρκώς μειούμενη αγοραστική δύναμη ενός νομίσματος, όταν χάνει αξία από τις αυξανόμενες τιμές.
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει διατηρήσει το επιτόκιο δανεισμού σε ένα εύρος ανάμεσα στο 1.5% και 1.75% αυτόν τον Δεκέμβρη και δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση μέσα στο 2020.
Ωστόσο, ένας βασικός λόγος για να μην στοιχηματίσετε ενάντια στο ράλι της τιμής του χρυσού είναι το πρόγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα REPOS, μια εξελισσόμενη επιχείρηση για την εξομάλυνση στην αγορά των δανείων",
"Αυτό φέρνει μεγάλη ρευστότητα, πολλά δολλάρια στο σύστημα και αυτό υποστηρίζει την τιμή του χρυσού" πρόσθεσε.
Οι αναλυτές είναι ευρέως αισιόδοξοι για τον χρυσό με την Goldman Sachs να αναμένει μια βάση διαπραγμάτευσης στα $1,600 ανά ουγγιά.
Την ίδια στιγμή το υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs, Jeff Currie, δήλωσε στο CNBC πως με τον κατάλληλο συνδυασμό συγκυριών η τιμή του χρυσού θα ανέβει ακόμη υψηλότερα το 2020.
Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας ήταν η ουσιαστική αποδυνάμωση του δολλαρίου, η οποία έδωσε ώθηση στην τιμή του χρυσού. "Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, η δυνατότητα να ανέβει η τιμή του χρυσού στα επίπεδα $1,800-$1,900 φαντάζει ρεαλιστική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης