Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Πρέπει να διαπιστωθεί η ακυρότητα και η ανυπαρξία των μνημονίων Τουρκίας - Λιβύης

Δένδιας: Πρέπει να διαπιστωθεί η ακυρότητα και η ανυπαρξία των μνημονίων Τουρκίας - Λιβύης
Ο Νίκος Δένδιας συμμετέχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και το Ιράν
Την ανάγκη να διαπιστωθεί ότι τα τουρκολιβυκά μνημόνια -μεταξύ των οποίων κι εκείνων για τις θαλάσσιες ζώνες- είναι άκυρα επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και το Ιράν.
«Πρέπει όμως να διαπιστωθεί η ακυρότητα και η ανυπαρξία των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και Τουρκίας που υπηρετούν μόνο την ένταση στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο Ιράν επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου.
Σημειώνεται πως αν και -επισήμως- το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ πραγματοποιείται για να καθοριστούν οι περαιτέρω δράσεις της ΕΕ για τις κρίσεις στο Ιράν και τη Λιβύη, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συζήτηση ως προς την αναζήτηση κοινών θέσεων σε αυτές τις κρίσεις, ώστε και η ΕΕ να μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης