Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αμφιβολίες για την ικανότητα της Κίνας να αγοράζει 40 δισ. δολ. γεωργικά προϊόντα από τις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Αμφιβολίες για την ικανότητα της Κίνας να αγοράζει 40 δισ. δολ. γεωργικά προϊόντα από τις ΗΠΑ
Οι ετήσιες εισαγωγές αμερικανικών γεωργικά προϊόντων στην Κίνα υποχώρησαν σε περίπου 13 δισ. δολ. τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω του εμπορικού πολέμου 
Τις αμφιβολίες του για την υπόσχεση της Κίνας να αγοράσει αμερικανικά γεωργικά προϊόντα αξίας τουλάχιστον 40 δισ. δολ. για να ικανοποιήσει τους όρους της εμπορικής συμφωνίας εξέφρασε αναλυτής της Goldman Sachs.
«Υπάρχει ακόμα πολλή αβεβαιότητα για το πως θα μπορούσε να πετύχει αγορές γεωργικών προϊόντων 40 δισ. δολ.» δήλωσε ο Jeff Currie στο CNBC ενώ συμπλήρωσε «πολύς κόσμος με τον οποίο συνομιλώ είναι πραγματικά σκεπτικός όσον αφορά την επίτευξη αυτού του στόχου».
Σημειώνεται ότι ΗΠΑ και Κίνα σχεδιάζουν να υπογράψουν το πρώτο προσχέδιο για το εμπορικό σύμφωνο στις 15 Ιανουαρίου, που θα οδηγήσει στη χαλάρωση των δασμών ενώ θα επιφέρει αλλαγές στους κανόνες σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία.
Οι ΗΠΑ απαιτούν επίσης την αγορά από την Κίνα αμερικανικών γεωργικών προϊόντων αξίας 40 και 50 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Σημειώνεται ωστόσο ότι οι ετήσιες εξαγωγές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων στην Κίνα συνήθως υπερβαίνουν τα 20 δισ. δολ. μεταξύ του 2010 και του 2018, πριν να υποχωρήσουν σε περίπου 13 δισ. δολ. κατά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του εμπορικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης