Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία - Ο χάρτης με το Καστελόριζο και οι υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία - Ο χάρτης με το Καστελόριζο και οι υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω
Σήμερα (10/1/2020) αρχίζουν στην Άγκυρα πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας
Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία παρά τις πολιτικές διαβουλεύσεις που αρχίζουν σήμερα (10/1/2020) στην Άγκυρα μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Ειδικότερα, ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Cagatay Erciyes, προέβη σε προκλητικό σχόλιο στο twitter αναρτώντας χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο και την αντικείμενη τουρκική ακτή.

Image

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικων χιλιομέτρων, που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο» σχολίασε ο Erciyes.

Image

Νέες υπερπτήσεις 

Νέες υπερπτήσεις στο ελληνικό εναέριο χώρο πραγματοποιήσαν σήμερα (10/1/2020) τουρκικά μαχητικά, την ίδια ημέρα που αρχίζουν στην Άγκυρα πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση στις 11:57 ζεύγος τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από τη Ρω στα 3.000 πόδια και 9.000 πόδια αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καταγραφεί 8 υπερπτήσεις.

Στην Άγκυρα ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών

Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα (10/1/2020) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας - Τουρκίας.
Ειδικότερα, ο πρέσβης Δεμίρης θα συναντηθεί με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, πρέσβη Sedat Onal.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στις συνομιλίες θα τεθούν διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης