Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Έντονες πρωτοβουλίες επίλυσης της λιβυκής κρίσης για να μην ευνοηθούν τρομοκρατικές ομάδες

La Repubblica: Έντονες πρωτοβουλίες επίλυσης της λιβυκής κρίσης για να μην ευνοηθούν τρομοκρατικές ομάδες
Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και ο αμερικανός πρέσβης στην Τύνιδα, βρίσκονται στη Ρώμη για διαβουλεύσεις
Έντονη διπλωματική κινητικότητα παρατηρείται, τις τελευταίες μέρες, στην ιταλική πρωτεύουσα, με την πολιτική ηγεσία της χώρας να έχει αναλάβει όπως φαίνεται πρωτοβουλίες για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Fateh Bisaga, έφτασε στην Ρώμη για να συναντηθεί με τον αμερικανό πρέσβη στην Τύνιδα, ο οποίος βρίσκεται, επίσης, στην Αιώνια Πόλη.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε με τον στρατηγό Khalifa Haftar, με τον οποίο συζήτησε, επί σχεδόν τρεις ώρες, τις εξελίξεις στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα.
Την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Fayez al Sarraj, ακύρωσε την άφιξή του στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Haftar.
Τα ιταλικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση Κόντε για λάθος χειρισμούς στην συγκεκριμένη προσπάθεια, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις αυτές είναι πιο φρόνιμο να πραγματοποιούνται χωρίς να εκδίδονται, πρώτα, επίσημες ανακοινώσεις.
Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Luigi di Maio δήλωσε την Πέμπτη ότι «η κρίση της Λιβύης μπορεί να ευνοήσει τρομοκρατικές ομάδες και για το λόγο αυτό, η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με στόχο να ευνοήσει την επίτευξη μιας θετικής λύσης, μέσω της διπλωματίας».
Τα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν, τέλος, ότι η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να παίξει κύριας σημασίας διαμεσολαβητικό ρόλο στο λιβυκό σκηνικό, ο οποίος να λειτουργήσει και ως αντίβαρο στην έντονη, ρωσική κινητικότητα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης