Τελευταία Νέα
Speculator

Οι δύο ερωτήσεις των αναλυτών στην τηλεδιάσκεψη της Lamda και οι τοποθετήσεις για εμπορικά, αποτιμήσεις και Ελληνικό

tags :
Οι δύο ερωτήσεις των αναλυτών στην τηλεδιάσκεψη της Lamda και οι τοποθετήσεις για εμπορικά, αποτιμήσεις και Ελληνικό
Η καθαρή αξία ενεργητικού στις 30/9 ήταν στα 479,2 εκατ. ευρώ ενώ μετά την αύξηση κεφαλαίου ανήλθε στα 1,119 δισ. ευρώ
Η πετυχημένη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου και ίσως η πορεία της μετοχής της Lamda Development στο ταμπλό του ΧΑ κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των αναλυτών κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.
Θα περίμενε κανείς, οι αναλυτές να είχαν περισσότερες ερωτήσεις αναφορικά με το project του Ελληνικού, αν και η διοίκηση πριν από μερικές εβδομάδες είχε δώσει ένα αναλυτικό πλάνο.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η διοίκηση δέχθηκε μόλις δύο ερωτήσεις συνολικά από αναλυτές.
Όπως ειπώθηκε δεν υπάρχει κάτι νεότερο αναφορικά με το πλάνο ανάπτυξης του Ελληνικού σε σύγκριση με όσα είχαν ανακοινωθεί πριν λίγες εβδομάδες.
Σημειώθηκε πως έχουν αρθεί οι περισσότερες εκκρεμότητες, μεταξύ των οποίων η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, ενώ βρίσκονται εν εξελίξει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η χορήγηση της άδειας καζίνο, η τακτοποίηση των εμπραγμάτων δικαιωμάτων, καθώς και η έκδοση αποφάσεων επί των εκκρεμών αιτήσεων ακύρωσης.
Με τη διευθέτηση και των εν λόγω ζητημάτων, η Εταιρεία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την υλοποίηση του μεγαλύτερου επενδυτικού έργου της σύγχρονης Ελλάδας.
Το Δεκέμβριο του 2019 ξεκίνησε επίσης η λειτουργία του μεγαλύτερου τμήματος της επέκτασης του Golden Hall, επένδυση της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ περίπου.
Στο νέο αυτό χώρο λειτουργεί, εκτός των νέων καταστημάτων, εστιατορίων και καφέ, και ο μεγάλος και πλέον ποιοτικός χώρος παιδικής αναψυχής και εκπαίδευσης XPLORE, ο οποίος αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά τα πρότυπα της οικογενειακής διασκέδασης στην Αθήνα.
Η ανταπόκριση του κοινού κατά τις πρώτες εβδομάδες της λειτουργίας του ήταν εντυπωσιακή.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εννεαμήνου τα EBITDA Προ αποτιμήσεων και εξόδων για το Ελληνικό αυξήθηκαν κατά 12,7% και ανήλθαν στα 40,9 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στην υιοθέτηση του λογιστικού προτύπου 16.
Μαζί με τα κέρδη από την αποτίμηση ακινήτων τα EBITDA ανήλθαν στα 81,8 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη από αποτίμηση ακινήτων στο εννεάμηνο εμφανίζονται μειωμένα σε σύγκριση με το εξάμηνο (46,7 εκατ. ευρώ από 49,6 εκατ. ευρώ) με τη διοίκηση να σημειώνει πως έχει λάβει πρόβλεψη 11 εκατ. ευρώ λόγω της δικαστικής υπόθεσης του Athens Mall.
Η καθαρή αξία ενεργητικού στις 30/9 ήταν στα 479,2 εκατ. ευρώ ενώ μετά την αύξηση κεφαλαίου ανήλθε στα 1,119 δισ. ευρώ με την αποτίμηση της εισηγμένης να είναι στα 1,54 δισ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 30,2 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο EBITDA τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε το Mall της Θεσσαλονίκης αλλά και πάλι οφείλεται κυρίως στο λογιστικό πρότυπο 16.
Στα αποτελέσματα εννεαμήνου έχουν συμπεριληφθεί έξοδα για το Ελληνικό 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος το χρηματοοικονομικών εξόδων ανήλθε στα 20,3 εκατ. ευρώ και του φόρου στα 20,9 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος ενεεαμήνου ήταν στα 369,8 εκατ. ευρώ με το μέσο επιτόκιο να είναι στο 4,3% από 4,2% στο αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση η Colsolidated Lamda Holdings ελέγχει το 50,62%, επενδυτές από το εξωτερικό ελέγχουν το 20,85%, η Voxcove Holdings το 10%, Έλληνες ιδιώτες το 8,17%, Έλληνες θεσμικοί το 6,93%, η Aegean Airlines το 1,66% και η ΕΒRD το 1,77%.
Σημειώνεται πως η διοίκηση ανέφερε πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου δημοσιεύτηκαν με σημαντική καθυστέρηση λόγω της αύξησης κεφαλαίου, η οποία είχε σφιχτό χρονοδιάγραμμα και ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης