Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου βρίσκεται στην Κατερίνη - Χρειάστηκαν 120 κιλά κουβερτούρας και διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες

tags :
Το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου βρίσκεται στην Κατερίνη - Χρειάστηκαν 120 κιλά κουβερτούρας και διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες
Το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου βρίσκεται στην Κατερίνη
Εκατόν είκοσι κιλά σοκολάτας, τύπου κουβερτούρας, χρειάστηκαν για να παρασκευαστεί το μεγαλύτερο, όπως όλα δείχνουν, σοκολατένιο ελάφι του κόσμου.
Το εντυπωσιακό σοκολατένιο γλυπτό, ύψους τεσσάρων μέτρων και δέκα εκατοστών, του δημιουργού πολύμορφων κατασκευών Βασίλη Μιχαηλίδη, διεκδικεί ένα βραβείο Γκίνες.
Το ...γλυκύτατο ελάφι του βρίσκεται στην Κατερίνη παρουσιάστηκε στο κοινό τις ημέρες των Χριστουγέννων και έκλεψε τις εντυπώσεις.
Ο δημιουργός του εκπληκτικού αυτού γλυπτού από σοκολάτα, Βασίλης Μιχαηλίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως περιμένει με αγωνία να γίνει η βράβευση από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε περίπου ένα μήνας για να κατασκευαστεί το σοκολατένιο ελάφι σε ρεαλιστική μορφή. «Ήταν ένα δύσκολο στοίχημα και χρειάστηκαν περίπου 120 κιλά σοκολάτας κουβερτούρας» εξήγησε.
Ο κ. Μιχαηλίδης έχει τιμηθεί πολλές φορές για τις εντυπωσιακές δημιουργίες του, στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει θεματικά πάρκα, όπως το Πάρκο Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο, το μουσείο ανθρώπινου σώματος στην ίδια περιοχή, το Αρχαιοελληνικό αγρόκτημα της Οδύσσειας στην Κεφαλλονιά, το "Natura Dino Park" στη Ρουμανία και τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα Τρικάλων, Δράμας και του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.
«Αρχικά δημιούργησα έναν μεταλλικό σκελετό, στη συνέχεια έγινε μια επένδυση με πολυστερίνη και στο τέλος έγινε η επικάλυψη με τη σοκολάτα. Το καλό ήταν ότι αντί για χρώμα τα χέρια μου γέμιζαν με σοκολάτα, την οποία δεμ σας κρύβω πολλές φορές δοκίμαζα για να πάρω μια γλυκιά γεύση» εκμυστηρεύτηκε ο κ. Μιχαηλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης