Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για τη βρετανική οικονομία - Στο -0,64% και τα 1,3013 δολ.

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων η στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για τη βρετανική οικονομία - Στο -0,64% και τα 1,3013 δολ.
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι η BoE είναι έτοιμη να δράσει «άμεσα» εάν συνεχιστεί η αδυναμία της οικονομίας
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων υποχώρησε σήμερα (9/1) η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, δεχόμενη πιέσεις από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, για την πορεία της βρετανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,54% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3025 δολάρια, ενώ προηγουμένως είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1,3013 δολ. ανά στερλίνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Παράλληλα, η στερλίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,29% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 142,50 γεν ανά στερλίνα, την ίδια στιγμή που το ευρώ ενισχύεται κατά +0,62% έναντι της στερλίνας, στις 0,8526 στερλίνες.
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι η BoE είναι έτοιμη να «δράσει άμεσα» εάν η αδυναμία της βρετανικής οικονομίας συνεχιστεί, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η ανάπτυξη «έχει καταγράψει επιβράδυνση κατώτερη των δυνατοτήτων».
«Έχοντας ένα σχετικά περιορισμένο περιθώριο για μείωση των επιτοκίων, εάν υπάρχουν αυξημένες ενδείξεις ότι η αδυναμία της δραστηριότητας θα συνεχιστεί, οι εκτιμήσεις διαχείρισης κινδύνου θα ευνοούσαν μία σχετικά άμεση δράση», τόνισε ο κ. Carney, ενώ αναφερόμενος στον πληθωρισμό διευκρίνισε ότι «η αύξηση του στόχου για τον πληθωρισμό λειτούργησε καλύτερη στη θεωρία απ' ό,τι στην πράξη».
Όσον αφορά το ζήτημα του Brexit, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της EE, Michel Barnier, δήλωσε σήμερα ότι οι έντεκα μήνες που έχουν στη διάθεσή τους η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για την επίτευξη μίας συμφωνίας είναι ιδιαίτερα περιορισμένο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι «δε μπορούμε να περιμένουμε ότι θα συμφωνήσουμε σε κάθε πτυχή της νέας μας εταιρικής σχέσης σε λιγότερο από ένα έτος».
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και το μέγιστο που μπορούμε σε αυτούς τους έντεκα μήνες για να διασφαλίσουμε μια βασική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να συμφωνήσουμε σε κάθε σημείο», τόνισε ο κ. Barnier.
Σημειώνεται ότι χθες (8/1) η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, χαρακτήρισε ως «ουσιαστικά αδύνατο» το να διαπραγματευτούν οι δύο πλευρές όλες τις πτυχές της μελλοντικής τους σχέσης μέχρι τα τέλη του 2020, ενώ πρόσθεσε ότι η σχέση μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας «δε μπορεί και δεν πρόκεται να είναι η ίδια με πριν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης