Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +1,1% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2019

Γερμανία: Ενισχύθηκε κατά +1,1% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2019
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Νοέμβριο του 2019, μετά την πτώση που σημειώθηκε κατά τους δύο προηγούμενους μήνες, καθώς τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,7%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,8%.
Η παραγωγή στον τομέα των καταστευών σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +2,6% σε μηνιαία βάση, αντισταθμίζοντας την πτώση της τάξεως του -0,8% που σημειώθηκε στην παραγωγή ενέργειας.
Επιπλέον, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +2,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019, ενώ στον αντίποδα, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά -0,5%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η άνοδος για την παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης διαμορφώνεται στο +1% σε μηνιαία βάση.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας σημεώσε πτώση της τάξεως του -2,6% έναντι ετήσιας πτώσης -5,3% τον Οκτώβριο του 2019, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης