Τελευταία Νέα
Speculator

Ο ειδικός εντολοδόχος τινάζει στον αέρα τη διάσωση της πολύπαθης Creta Farms

tags :
Ο ειδικός εντολοδόχος τινάζει στον αέρα τη διάσωση της πολύπαθης Creta Farms
Εμπλοκή μετά τη συνάντηση των νομικών επιτελείων τραπεζών, υποψήφιου επενδυτή και CRO
Ένα βήμα πριν το ναυάγιο βρίσκεται η διάσωση της Creta Farms καθώς οι τράπεζες επιμένουν στη διαδικασία του ειδικού εντολοδόχου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (8/1) στις 10:30 το πρωί και στην οποία μετείχαν νομικοί σύμβουλοι των πιστωτριών τραπεζών και του υποψήφιου επενδυτή κ. Βιντζηλαίου καθώς και ο CRO  της Creta Farms κ. Χουρδάκης προέκυψε νέο αδιέξοδο με τον επενδυτή να επιφυλάσσεται για τη στάση του.
Ειδικότερα ενώ οι τράπεζες είχαν συμφωνήσει με την πλευρά Βιντζηλαίου ότι θα ψηφίσουν κάνοντας χρήση των ενεχύρων που έχουν στην κατοχή τους, στη Γενική Συνέλευση που θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης, μετέβαλαν θέση επικαλούμενες νομικά ζητήματα και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη διαδικασία του ειδικού εντολοδόχου.
Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει τη διαδικασία και απομακρύνει το ενδεχόμενο να τρέξουν οι διαδικασίες άμεσα ενώ δείχνει ότι ουσιαστικά παρά το γεγονός pvw στην Creta Farms έχουν εγκατασταθεί στελέχη του ομίλου Βιντζηλαίου η ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή δεν υφίσταται καθώς δεν έχει συμφωνηθεί το σχέδιο και η διαδικασία εξυγίνασης.
Με βάση το πλάνο που παρουσιάστηκε από τους νομικούς των τραπεζών στις 14 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση που έχει συγκληθεί θα αποφασίσει το διορισμό διοίκησης.
Στη συνέχεια θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης που θα υπογράψει η εκλεγμένη με την ψήφο των τραπεζών διοίκηση.
Η νέα Γενική Συνέλευση στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνει στις αρχές του Φεβρουαρίου.
Πριν από την εν λόγω γενική Συνέλευση οι τράπεζες θα καλέσουν τους κυρίους Εμμανουήλ και Κωνσταντίνο Δομαζάκη να ψηφίσουν (::::) εγκρίνουν ως εγγυητές των δανείων το σχέδιο εξυγίανσης και εφ όσον αυτοί δεν το κάνουν αποδεκτό (πράγμα πολύ πιθανό) να κινήσουν τις διαδικασίες για ορισμό ειδικού εντολοδόχου.
Οι διαδικασίες  προβλέπουν την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου το δικαστήριο να κρίνει αν θα γίνει δεκτό το αίτημα ειδικού εντολοδόχου προκειμένου αυτό να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση για λογαριασμό των μετόχων που δεν συναινούν στη συμφωνία συνδιαλλαγής.
Για να γίνει δεκτό όμως το αίτημα θα πρέπει να κριθεί ότι η συμπεριφορά των μετόχων είναι καταχρηστική (και μέτοχοι δεν είναι οι Αφοι Δομαζάκη αλλά και οι μέτοχοι μειοψηφίας οι οποίοι χάνουν όλη τους την περιουσία με την εφαρμογή του άρθρου 106δ).
Πέραν αυτού η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων είναι χρονοβόρα γεγονός που σημαίνει ότι η όποια εξέλιξη μετατίθεται στην καλύτερη των περιπτώσεων για το Μάρτιο.
Αυτό πρακτικά θα έχει ως συνέπεια να καταρρεύσει η εταιρία καθώς χρειάζεται χρηματοδότηση προκειμένου να διατηρηθεί εν λειτουργία και την οποία δεν φαίνεται ότι θα δώσει ο επενδυτής λόγω έλλειψης εξασφάλισης ούτε και οι τράπεζες οι οποίες έχουν εξαντλήσει τα ενέχυρα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης