Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί η Vanguard μέσω της J P Morgan πούλησε το 2,85% της Eurobank και το 3,4% της Εθνικής; - Ιράν και σχέδιο αποεπένδυσης

Γιατί η Vanguard μέσω της J P Morgan πούλησε το 2,85% της Eurobank και το 3,4% της Εθνικής; - Ιράν και σχέδιο αποεπένδυσης
Οι μετοχές της Eurobank και Εθνικής τράπεζας αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου 2020 να αντιδράσουν ανοδικά μετά την πίεση που υπέστησαν οι τίτλοι
Οι κινήσεις του αμερικανικού fund Vanguard όπου πούλησε το 2,85% των μετοχών της Eurobank και το 3,4% της Εθνικής τράπεζας στιγμάτισαν την συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 8 Ιανουαρίου 2020.
Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσω της J P Morgan με το αμερικανικό fund Vanguard – ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως με υπό διαχείριση κεφάλαια 5,6 τρισεκ. δολάρια – πήρε την απόφαση να ρευστοποιήσει τις επενδυτικές του θέσεις με discount εξέλιξη που προφανώς προκάλεσε έκπληξη πιέζοντας σημαντικές τις μετοχές έως -5,5%.
Ειδικότερα, στην Eurobank διακίνησε 5 πακέτα 106,4 εκατ. μετοχών στην τιμή των 0,84 ευρώ συνολικής αξίας 89,49 εκατ. ευρώ.
Τα 106,4 εκατ αντιστοιχούν στο 2,85% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.
Η Εθνική διακίνησε 2 πακέτα 32 εκατ. μετοχών στην τιμή 2,81 ευρώ συνολικής αξίας 89,8 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 3,4% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν στην Εθνική πακέτα 363 χιλ. τεμαχίων αξίας 1,03 εκατ. ευρώ και στην Πειραιώς 400 χιλ. τεμάχια αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.
Με βάση πληροφορίες το Vanguard πούλησε τις βασικές επενδυτικές θέσεις στην Ελλάδα γιατί εκτίμησε ότι θα υπάρξει κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή με προφανείς αρνητικές συνέπειες στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Vanguard πούλησε με κέρδος τις επενδυτικές θέσεις ενώ σχεδίαζε κάποια στιγμή να αποεπενδύσει γιατί δεν βλέπει ουσιώδη ανοδικά περιθώρια από τις τραπεζικές μετοχές.
Με βάση αξιόπιστες πληροφορίες, δεν υπάρχουν άλλες μετοχές προς πώληση.
Οι μετοχές της Eurobank και Εθνικής τράπεζας αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου 2020 να αντιδράσουν ανοδικά μετά την πίεση που υπέστησαν οι τίτλοι.
Έχουν εμφανιστεί ορισμένα funds – κυρίως αυτά που αγόρασαν τις μετοχές που πούλησε η Vanguard – που αναμένεται να προβούν σε κάποιες αγοραστικές παρεμβάσεις εξέλιξη που σε συνδυασμό με την σταδιακή εκτόνωση στην Μέση Ανατολή… θα επιδράσουν θετικά στις τραπεζικές μετοχές.
Οι επενδυτές που αγόρασαν τις μετοχές που πούλησε η Vanguard αναμένεται να προβούν σε ορισμένες ακόμη αγοραστικές κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης