Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση
Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης 
Σαφές μήνυμα για την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την ενδεδειγμένη επιχειρησιακή σχεδίαση και τα απαιτούμενα μέσα προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποτροπή όσο και την αντιμετώπιση τυχόν προκλητικών ενεργειών, που πιθανόν ήθελαν εκδηλωθούν από την τουρκική πλευρά, υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος για τις προκλητικές και νομικά αβάσιμες διεκδικήσεις της Τουρκίας σε θαλάσσιες περιοχές δυτικά της Ρόδου, επικαλούμενος (σ.σ. ο τελευταίος) δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει ο κ Παναγιωτόπουλος, κατάλληλα ανεπτυγμένα Τμήματα και μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επιφορτισθεί με το συγκεκριμένο έργο της παρακολούθησης και αντιμετώπισης των περιστατικών τα οποία εκδηλώνονται στην περιοχή ευθύνης τους.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προβαίνει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς όλες τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να στηλιτεύει σε διεθνές επίπεδο κάθε είδους εκδηλωμένης προκλητικής ενέργειας εκ μέρους της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης