Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula von der Leyen (Κομισιόν) για Ιράν - ΗΠΑ: Να σταματήσει τώρα η χρήση όπλων, να υπάρξει χώρος για διάλογο

Ursula von der Leyen (Κομισιόν) για Ιράν - ΗΠΑ: Να σταματήσει τώρα η χρήση όπλων, να υπάρξει χώρος για διάλογο
Να γίνει ότι είναι δυνατό για να αποκλιμακωθεί η ένταση υποστήριξε η πρόεδρος της Κομισιόν
Να τερματιστεί άμεσα η χρήση στρατιωτικών μέσων και να βρεθεί ο απαραίτητος χώρα για διάλογο ζήτησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen αναφερόμενη στην κλιμάκωση της σύγκρουσης ΗΠΑ – Ιράν με αφορμή τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.
Λίγο πριν την αναχώρηση της για το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson, η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «η χρήση όπλων πρέπει να σταματήσει τώρα για να υπάρξει χώρος για διάλογο».
«Ζητάμε να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι συνομιλίες (…)
Έχουμε δημιουργήσει και χτίσει με τον καιρό σχέσεις με πολλούς παράγοντες στην περιοχή και πέραν αυτής προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση» είπε η επικεφαλής της Κομισιόν.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell χαρακτήρισε «νέο παράδειγμα κλιμάκωσης» τα ιρανικά πλήγματα.
«Οι πρόσφατες επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον αεροπορικών βάσεων στο Ιράκ τις οποίες χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις και ο συνασπισμός (…) είναι ακόμη ένα παράδειγμα κλιμάκωσης και οξείας αντιπαράθεσης» ανέφερε ο Borrell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης