Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τορπίλη» Trump στην τιμή του πετρελαίου - Πτώση 4% στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι το Brent

«Τορπίλη» Trump στην τιμή του πετρελαίου - Πτώση 4% στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι το Brent
«Τορπίλη» Trump στην τιμή του πετρελαίου
(upd) Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, κυρίως μετά από το διάγγελμα του προέδρου Trump, οδήγησε σε σημαντικές απώλειες την τιμή του πετρελαίου.
Τ
το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent σημείωσε πτώση κατά -4,% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,54 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει στα 71,75 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2019.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση -4,9% στα 592,61 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει τα 65,85 δολ. ανά βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου του περασμένου έτους.
«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί αναταραχές εφοδιασμού στο πετρέλαιο και αυτές οι επιθέσεις είχαν στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράκ», τόνισε ο αντιπρόεδρος ενεργειακής συμβουλευτικής της IHS Markit, Victor Shum, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στην προμήθεια πετρελαίου».
Ωστόσο, ο κ. Shum τόνισε ότι «οι κίνδυνοι έχουν σίγουρα αυξηθεί και η αγορά πετρελαίου βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής προκειμένου να διαπιστώσει εάν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και έαν υπάρξουν τυχόν παράπλευρες ζημίες οι οποίες θα επηρεάσουν την προσφορά πετρελαίου», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «ο κόσμος είναι επαρκώς εφοδιασμένος με πετρέλαιο αυτή τη στιγμή».
Όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι σημειώθηκε πτώση κατά 5,9 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση των αποθεμάτων κατά 3,6 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης