Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στο εξωτερικό

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στο εξωτερικό
ΑΓΟΡΑ: Δεδομένων των συνθηκών μία χαρά τα πήγε. Ακολούθησε τις ξένες αγορές και κατέγραψε μία ήπια άνοδο με μέτριες θα λέγαμε συναλλαγές. Εταιρική ειδησεογραφία ουσιαστικά δεν υπάρχει, επομένως η τάση έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού, με τις γεωπολιτικές ανησυχίες να παραμένουν, αλλά να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία.

Καλή κίνηση σήμερα από ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ, ενώ από τις τράπεζες ξεχώρισε η Πειραιώς. Η Eurobank η οποία άνοιξε καλά τελικά έκλεισε με απώλειες, ενώ η Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη. Με άνοδο έκλεισε η Εθνική. Μας άρεσε ο ΟΛΠ, εντυπωσιάζει η Lamda, αρχίζει να προεξοφλεί καλύτερες μέρες η ΕΧΑΕ και βέβαια ο ΟΠΑΠ συνέχισε ανοδικά.

ΑΔΜΗΕ: Ήταν η μετοχή της ημέρας. Τρέχουν τώρα να την προλάβουν και μεταξύ αυτών και κάποιοι που πουλούσαν στα 1,70 ευρώ. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά… Η μετοχή αρχίζει να παίρνει τη θέση της στο ταμπλό και αυτό που της αξίζει. Βοήθησε και η ανακοίνωση της εταιρείας πριν λίγες μέρες.

Μαθαίνουμε πως είναι δύσκολη η ιδιωτικοποίηση μέσα στο 2020, αφού δεν μπορούν να… προσπεραστούν έτσι εύκολα οι κινέζοι. Μπορεί να παρθεί η απόφαση μέσα στο πρώτο εξάμηνο, αλλά η στήλη δεν ποντάρει σε διάθεση μετοχών. Ποντάρει βέβαια στα εξαιρετικά θεμελιώδη της, γι΄αυτό και την έχει εδώ και καιρό στις επιλογές της. Έπιασε τα υψηλά του Ιουνίου 2017. Στα 2,50 ευρώ και στο +5,04% με όγκο 557 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Έβγαιναν και σήμερα αρκετά κομμάτια. Κάποιοι συνδέουν την αδυναμία της μετοχής με το θέμα που εκκρεμεί μεταξύ δημοσίου και ΕΥΔΑΠ για την τιμή του νερού. Δε νομίζουμε πως συμφέρει κάποιον να υπάρξει σημαντική αλλαγή. Η εταιρεία ενημέρωσε πως δεν μπορεί να δώσει κάποια εκτίμηση μέχρι να υπάρξει συμφωνία.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά από καιρό ξεπέρασε και πάλι τον κινητό μέσο των διακοσίων ημερών και πρέπει τώρα να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας. Έχει δώσει βέβαια καλή κίνηση από τα πρόσφατα χαμηλά των 1,50 ευρώ. Όμως βλέπουμε πως η βελτιωμένη συμπεριφορά της μετοχής διατηρείται.

Στα 1,84 ευρώ με άνοδο 2,91% και όγκο 1,07 εκατ. τεμάχια. Στο κλείσιμο έμειναν στην πλευρά των πωλητών 66 χιλ. τεμάχια. Ίσως και να τα άφησαν επίτηδες μπας και δημιουργήσουν ντόρο. Η αποτίμηση στα 394 εκατ. ευρώ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως έχει μείνει πίσω τόσο έναντι των άλλων κατασκευαστικών, όσο και των ενεργειακών (ΑΠΕ).

MEDICON: Η έξοδος της μετοχής από την επιτήρηση έχει δώσει άλλο αέρα στον τίτλο. Έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν μαζί της και παρακολουθούσαμε από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες της διοίκησης να ξαναβάλει την εισηγμένη στον ίσιο δρόμο από μία δοκιμασία που δεν έφταιγε αυτή αλλά το PSI. Θα θέλαμε να δούμε τα ετήσια αποτελέσματα, καθώς θεωρούμε πως πλέον η αποτίμηση είναι δίκαιη.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα βέβαια. Τώρα έφτασε η αποτίμηση εκεί που ήταν το 2012 τότε δηλαδή που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του PSI. Αν μπορέσει να φέρει κέρδη από τη βασική δραστηριότητα παλαιότερων χρήσεων ήτοι πάνω από 800 χιλ. ευρώ, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε.

LAMDA: Η τιμή της μετοχής είναι πάνω από την τιμή που ήταν πριν γίνει η αποκοπή του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου. Δηλαδή όσοι πούλησαν τα δικαιώματα την ημέρα που τα πήραν κοντά στα 0,60 ευρώ έχουν σήμερα ουσιαστικά τιμή πάνω από 9,30 ευρώ. Εξαιρετική η πορεία της επομένως. Έχουν βοηθήσει φυσικά και οι μεγάλες αγορές από insiders αλλά και η πεποίθηση ότι θα μπουν σύντομα μπουλντόζες στο Ελληνικό.

ΕΚΤΕΡ: Για αρκετές συνεδριάσεις έγραφε τιμές κάτω από 1,20 ευρώ αλλά επανήλθε πάνω από τη συγκεκριμένη τιμή και βλέπουμε καλή συμπεριφορά. Στα 1,2650 ευρώ με άνοδο 1,20% και όγκο 18 χιλ. τεμάχια. Θεωρούμε πως το μάζεμα συνεχίζεται, ήτοι και η συσσώρευση άρα θα πρέπει να περιμένουμε κάποια κίνηση στο μέλλον, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

FRIGOGLASS: Στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους έκανε μία καλή κίνηση και ξέφυγε από τα 0,20 ευρώ. Θα περιμέναμε πως η διαφυγή θα γινόταν με μεγαλύτερο όγκο. Ήταν όμως με μέτριες συναλλαγές με βάση τις εντολές που είχαμε δει παλαιότερα να μπαίνουν στο σύστημα. Σήμερα έμεινε αμετάβλητη στα 0,24 ευρώ με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια και με τους πωλητές να θέλουν να δώσουν άλλες 157 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Νέα δουλειά και μάλιστα μεγάλη. Το 2019 θα έχει πολύ καλύτερο τζίρο είχε πει η διοίκηση παρά τη μεγάλη άνοδο που εμφάνισε το 2018. Με βάση τις ανακοινώσεις των τελευταίων εβδομάδων θα πρέπει να περιμένουμε πως το ανοδικό momentum στο τζίρο θα συνεχιστεί και το 2020. Άρα η μετοχή που παίζει κάτω από την καθαρή της θέση ίσως πρέπει να μπει ξανά υπό παρακολούθηση.

Η διοίκηση σχεδιάζει συνέντευξη τύπου την προσεχή Πέμπτη προκειμένου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σε ό,τι αφορά τον ισολογισμό θα θέλαμε να δούμε και καλές ταμειακές ροές που θα επιτρέψουν την απομόχλευση. Θα επανέλθουμε…

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Έχει πάρει πτωτική τροχιά διαγραμματικά αν και κρατούσε καιρό τα 1,90 ευρώ. Σήμερα υποχώρησε 3,66% και έκλεισε στα 1,84 ευρώ με όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Θα βλέπαμε το σενάριο προς τα 1,60 ευρώ να συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες καθώς είναι φθηνή η μετοχή. Όμως μία διακράτηση ρευστότητας μήπως και κάποιοι απογοητευτούν και πουλήσουν ακόμα χαμηλότερα από το σημερινό θα πρέπει να υπάρχει για να την εκμεταλλευτούν όσοι την ακολουθούν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης