Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θα ανταποδώσει άμεσα αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς 100% στο κρασί και το τυρί

Η Γαλλία θα ανταποδώσει άμεσα αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς 100% στο κρασί και το τυρί
Οι ΗΠΑ είχαν διακηρύξει τη διεύρυνση των δασμών κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως συνέπεια της δικαίωσής τους στη μακρόχρονη διαμάχη ΗΠΑ – ΕΕ, σχετικά με τις επιδοτήσεις των αεροσκαφών
Η Γαλλία προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα 6/1 ότι θα απαντήσει άμεσα αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να επιβάλλου δασμούς σε προϊόντα ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνεπεία της τελευταίας κλιμάκωσης της μεταξύ τους μάχης συνεπεία του νέου φόρου στις εταιρείες τεχνολογίας..
Οι ΗΠΑ είχαν διακηρύξει τη διεύρυνση των δασμών κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως συνέπεια της δικαίωσής τους στη μακρόχρονη διαμάχη ΗΠΑ – ΕΕ, σχετικά με τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.
Σε συνέντευξή του ωστόσο στο γαλλικό ραδιόφωνο σήμερα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η Γαλλία θα απαντήσει άμεσα σε οποιαδήποτε κλιμάκωση από τις ΗΠΑ και θα αποταθούμε άμεσα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για να χτυπήσουν τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, λέγοντας ότι αποφεύγουν τους φόρους δημιουργώντας θυγατρικές σε άλλες χώρες.
"Αν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να προχωρήσουν και να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον του ψηφιακού φόρου ... θα κάνουμε αντίποινα", δήλωσε ο Le Maire στο Γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Inter Inter.
"Αν υπάρξουν κυρώσεις και είναι πιθανό ότι θα επιβληθούν, εμείς θα έρθουμε αμέσως σε επαφή με τον ΠΟΕ."
Ο φόρος ισχύει για εταιρείες με συνολικό εισόδημα τουλάχιστον 750 εκατ. Ευρώ και ψηφιακές πωλήσεις τουλάχιστον 25 εκατ. Ευρώ στη Γαλλία.
Οι ΗΠΑ διαπίστωσαν πέρυσι σε κυβερνητική έρευνα ότι η πολιτική είναι διακριτική απέναντι στις αμερικανικές εταιρείες, είναι ασυμβίβαστη με τις επικρατούσες αρχές της διεθνούς φορολογικής πολιτικής και είναι ασυνήθιστα επαχθής για τις επηρεαζόμενες αμερικανικές εταιρείες".
Σε επιστολή του προς τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer την περασμένη εβδομάδα, ο Le Maire δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αντιδράσει συλλογικά εναντίον της κίνησης.
"Αν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να επιβάλουν εμπορικές κυρώσεις εναντίον της ΕΕ έναντι του γαλλικού φόρου ψηφιακών υπηρεσιών, θα επηρέαζαν βαθιά και επί μακρόν τη διατλαντική σχέση σε μια εποχή που πρέπει να είμαστε ενωμένοι", έγραψε ο Le Maire.
Η διοίκηση Trump απείλησε να επιβάλει φόρους μέχρι και 100% στις τσάντες, το κρασί και άλλα προϊόντα το 2018, αφού η Γαλλία πέτυχε την επιβολή φόρου στις ψηφιακές υπηρεσίες τον Ιούλιο 2018.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης