Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αποδέσμευση του Ιράν από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά δεν ενέχει κινδύνους διάδοσης των πυρηνικών όπλων

Ρωσία: Η αποδέσμευση του Ιράν από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά δεν ενέχει κινδύνους διάδοσης των πυρηνικών όπλων
Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η χώρα παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη συμφωνία αυτή και στους στόχους της - Τις εντάσεις αλλά και την αποκλιμάκωσή τους στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ο Ρώσος ΥΠΕΘΑ με Τούρκους και Ιρανούς αξιωματούχους
Η Μόσχα δεν διαβλέπει κάποιον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων μετά την απόφαση του Ιράν να αποδεσμευτεί περαιτέρω από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα και να εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς περιορισμούς.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η χώρα παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη συμφωνία αυτή και στους στόχους της.
«Η διαφύλαξη των συμφωνιών και η διασφάλιση της εφαρμογής τους πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα για όλους τους εταίρους», τόνισε.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αρχηγό της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και με επικεφαλής του γενικού επιτελείου του Ιράν, ανέφεραν τοπικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο Shoigu και ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας Hakan Fyndan kai τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράν, υποστράτηγο Mohammed Bayeri, συζήτησαν πιθανές κοινές ενέργειες και τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί η κλιμάκωση και για τη μείωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία Soleimani από τις ΗΠΑ την Παρασκευή ανέφερε η Interfax.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης