Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conway (Λευκός Οίκος): Ο Trump είναι σίγουρος για την επαναδιαπραγμάτευση πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν

Conway (Λευκός Οίκος): Ο Trump είναι σίγουρος για την επαναδιαπραγμάτευση πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν
Χθες (5/1/2020) το Ιράν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη συμφωνία για τα πυρηνικά
Δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν βλέπει ο Λευκός Οίκος, παρά το γεγονός ότι χθες (5/1/2020) η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη συμφωνία για τα πυρηνικά.
Ειδικότερα, η Kellyanne Conway -ερωτηθείσα εάν ο Trump είναι σίγουρος ότι μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν- απάντησε: «Σίγουρα, απολύτως».
Υπενθυμίζεται ότι, στον απόηχο της διευρινόμενης έντασης με τις ΗΠΑ που πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία του Qasem Soleimani, το Ιράν ανακοίνωσε νέα βήματα για την αποδέσμευσή του από την πυρηνική συμφωνία του 2015 (JPCOA).
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και το πρακτορείο IRNA, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός στον εμπλουτισμό ουρανίου, αλλά αυτός θα πραγματοποιείται «ανάλογα με τις τεχνικές ανάγκες» της Τεχεράνης.
Το κρατικό κανάλι επικαλέστηκε δηλώσεις ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης ο οποίος σημείωσε ότι το Ιράν δεν θα τηρεί πλέον τα όρια που είχαν τεθεί από τη συμφωνία αυτή σε ό,τι αφορά τον αριθμό των φυγοκεντρωτών που θα χρησιμοποιεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κανένα όριο στις δυνατότητες εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας, το επίπεδο εμπλουτισμού ή τις πυρηνικές έρευνες.
Όλα αυτά στο εξής θα εξαρτώνται από τις «τεχνικές ανάγκες» της Τεχεράνης.
Το Ιράν θα συνεχίσει πάντως να συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) του ΟΗΕ.
Η υπαναχώρησή του Ιράν από τις πυρηνικές δεσμεύσεις του είναι αναστρέψιμη.
Θα επανέλθει σε αυτές εφόσον οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη χώρα, πρόσθεσε η κρατική τηλεόραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης