Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο του 2019 - Στις 52,4 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο του 2019 - Στις 52,4 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία της Markit για τον κλάδο υπηρεσιών επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Επιτάχυνση σημείωσε η δραστηριότητα για τον κλάδο υπηρεσιών της Γαλλίας τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (6/1) η Markit, και τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στις 52,4 μονάδες.
«Ο κλάδος υπηρεσιών στη Γαλλία ολοκλήρωσε το 2019 με μία οριακά ταχύτερη αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα κλείδωσε έναν σταθερό ρυθμό επέκτασης της παραγωγής για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, δεχόμενο στήριξη από την ισχυρή άνοδο στις νέες παραγγελίες».
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, σημειώθηκε οριακή επιβράδυνση στις 52 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον Νοέμβριο, αντικατοπτρίζοντας την πτώση που σημειώθηκε στην ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου.
«Η ταχύτερη ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών αντιστάθμισε την πτώση της μεταποιητικής παραγωγής και διασφάλισε τον ρυθμό επέκτασης της συνολικής δραστηριότητας για τον Νοέμβριο», πρόσθεσε ο κ. Kerr, ο οποίος διευκρίνισε ότι «λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέστματα του PMI για τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, τα στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη της οικονομίας κατά περίπου 0,4% το τέταρτο τρίμηνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης