Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 7 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 52,5 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 7 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 52,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI κατέγραψε επιβράδυνση στις 52,6 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα
Επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/1) στοιχεία των Caixin και Markit, με τον δείκτη να απομακρύνεται από τα υψηλά επτά μηνών στα οποία είχε βρεθεί τον Νοέμβριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,5 μονάδες, έναντι 53,5 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στις 53,2 μονάδες.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων διαμορφώθηκε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων στο τέλος του έτους, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός επέκτασης ήταν ο ασθενέσθερος των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες σημείωσαν επίσης επιβράδυνση σε μηνιαία βάση, ενώ οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν περισσότερο επιφυλακτικές αναφορικά με τη στελέχωση νέου προσωπικού.
«Ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε οριακά στο χαμηλότερο επίπεδε από τον Ιούλιο», δήλωσε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων της CEBM Group, Zhong Zhengsheng, προσθέτοντας ότι «η οικονομία της Κίνας είναι πιθανό να καταγράψει επιτάχυνση στις αρχές του 2020, αλλά θα εξακολουθήσει να περιορίζεται από τη ζήτηση για το υπόλοιπο έτος».
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποία περιλαμβάνεται και ο μεταποιητικός κλάδος, καταγράφηκε επιβράδυνση στις 52,6 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Κοιτάζονται μπροστά, η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα είναι σε θέση να βοηθήσει στην ανάκαμψη του επιχειρηματικού κλίματος», επεσήμανε ο κ. Zhong, διευκρινίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα «πολλές επιχειρήσεις ενεργούσαν με προσοχή επειδή ήθελαν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης