Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Νέο ηγέτη αναζητούν οι Εργατικοί - Οι 6 "μνηστήρες" για τη θέση του Corbyn

Βρετανία: Νέο ηγέτη αναζητούν οι Εργατικοί - Οι 6
Μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης ο Corbyn θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος αν και όχι για πολύ καθώς 6 είναι ήδη οι υποψήφιοι
Νέο ηγέτη αναζητά το Εργατικό κόμμα στη Βρετανία μετά την παταγώδη αποτυχία του στις εκλογές του Δεκεμβρίου και την απόφαση του Jeremy Corbyn να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.
Μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του ο Corbyn θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος αν και όχι για πολύ καθώς 6 είναι ήδη οι υποψήφιοι.
Ο 48χρονος Clive Lewis ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του δήλωσε ότι επιθυμεί να αλλάξει την πολιτική του κόμματος ώστε τα μέλη του να έχουν μεγαλύτερο λόγο στην επιλογή των υποψηφίων και τη χάραξη πολιτικής.
Πριν γίνει μέλος του κοινοβουλίου το 2015, ο Lewis ήταν δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό δίκτυο για περισσότερα από 10 χρόνια ενώ έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν το 2009.
Ασχολήθηκε με την πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια και έως τώρα είναι  εκπρόσωπος των Εργατικών σε οικονομικά θέματα.
Η 40χρονη Lisa Nandy πρώην υπεύθυνη για θέματα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής των Εργατικών, που παραιτήθηκε από τη θέση της το 2016 κατηγορώντας τον Corbyn για την πολιτική του, δήλωσε ότι το κόμμα θα μείνει στο περιθώριο αν δεν αλλάξει πορεία.
Η 40χρονη που εκλέγεται στη βόρεια Αγγλία από το 2010, υποστηρίζει ότι οι Εργατικοί πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στις πόλεις, όπου το κόμμα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες.
Πολέμιος της πολιτικής του Corbyn είναι και 38χρονος Jess Phillips ο οποίος ήταν γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση ως το 2015 πριν μπει στην πολιτική καθώς ήταν υπεύθυνος σε καταφύγιο κακοποιημένων γυναικών που είχαν φτάσει ως μετανάστες στη Βρετανία.
Προέρχεται από εργατική οικογένεια που στήριζε το κόμμα των Εργατικών και έγινε μέλος τους μόλις σε ηλικία 14 ετών.
Στόχος του εάν εκλεγεί να κονταροχτυπηθεί με τον Boris Johnson και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.
Ο 57χρονος Keir Starmer διατέλεσε εκπρόσωπος των Εργατικών ως το 2016 ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόταση του κόμματος για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.
Έχει κάνει στόχο της ζωή του την πάταξη της κακοδικίας την οποία πολέμησε ως το 2014 εργαζόμενος ως δικηγόρος ποινικού δικαίου. Ανήκει στο στρατόπεδο των κεντρώων και συχνά έχει συγκρουστεί με τον Corbyn για τις Αριστερές του πεποιθήσεις και πολιτικές που εφάρμοσε.  
Η 59χρονη Emily Thornberry εκλέγεται στο βόρειο Λονδίνο από το 2005, δίπλα στην εκλογική περιφέρεια του Corbyn και διετέλεσε εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων των Εργατικών. Κι αυτή ήταν υποστηρικτής της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος καθώς θεωρεί ότι η θέση της Βρετανίας είναι στην ΕΕ. Εντάχθηκε στο κόμμα όταν ήταν 17 ετών ενώ εργάστηκε ως δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 Και τέλος η 40xronh Rebecca Long-Bailey η οποία θεωρείται μεγάλο φαβορί καθώς διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τα εργατικά σωματεία.
Είναι στενή συνεργάτης του Corbyn και εκλέγεται στη Βόρεια Αγγλία όπου συχνά εκπροσωπούσε τον Corbyn.
Έχει εργαστεί σε ενεχυροδανειστήρια πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στη νομική με ειδίκευση στην υγειονομική περίθαλψη.
 
www.bankingnews.gr
 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης