Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης: Το 2020 να είναι χρονιά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης

Πατούλης: Το 2020 να είναι χρονιά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης
"Δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη της καθημερινότητας για να νικήσουμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες", τονίζει ο Γ. Πατούλης
Στους στόχους και τις προτεραιότητες για το 2020 αναφέρεται  ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στην πρώτη συνέντευξή του για τη νέα χρονιά, στο «Παρασκήνιο».
«Το 2020 πρέπει να είναι χρονιά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης.
Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης και η απαίτηση όλων των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας, πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλη μια ευκαιρία , όπως έγινε με τον «Κλεισθένη».
Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, που θα μας δίνει τη δυνατότητα , τους πόρους αλλά και το προσωπικό για να ανταποκριθούμε στις αρμοδιότητές μας.
Στη λογική της επιτελικής κι αποκεντρωμένης λειτουργίας, με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Ο Γ. Πατούλης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το 2020 θα είναι μία χρονιά διεκδικήσεων και τονίζει ότι «15 δισ. για την Αττική είναι η βασική μας διεκδίκηση από την κυβέρνηση».
Για το 2019, σημειώνει πως «ήταν μια χρονιά πρόκληση για την Ελλάδα κι όχι μόνον για την Αυτοδιοίκηση.
Έκλεισε ένας χρόνος που σηματοδότησε την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και βρίσκει στο «τιμόνι» των αυτοδιοικητικών οργανισμών πρώτου και δεύτερου βαθμού, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του καλοκαιριού, νέα πρόσωπα σχεδόν κατά 75%».
Εκτιμά ότι «το 2019 μπήκαν οι βάσεις για να ξεκινήσουν επιτέλους στη χώρα μια σειρά από θεσμικές αλλαγές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, που θα μας βγάλουν οριστικά από την κρίση» και προσθέτει πως «έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο , ανηφορικό δρόμο θα έλεγα, αλλά είμαι αισιόδοξος για το μέλλον».
Αναφερόμενος στις επενδύσεις στην Αττική αναφέρει ότι στόχος του είναι να δημιουργηθεί «ευνοϊκό περιβάλλον για προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Αττική».
Επίσης, τονίζει ότι στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων του είναι τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και η βελτίωση της προσβασιμότητας ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, η β’ φάση ανάδειξης του παραλιακού μετώπου της Αττικής και η διαχείριση των μεγάλων πάρκων της Αττικής.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και σε θέματα που αφορούν στον προσυμπτωματικό έλεγχο. «Θέλουμε η Περιφέρεια Αττικής να είναι Περιφέρεια υγείας.
Για να πετύχουμε τον στόχο αυτόν, επενδύουμε στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων που αφορούν την πρόληψη μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο του πληθυσμού» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης