Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βυθίζονται οι αγορές στον Περσικό Κόλπο, λόγω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν - Στο χαμηλότερο σημείο από την IPO η Aramco

Βυθίζονται οι αγορές στον Περσικό Κόλπο, λόγω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν - Στο χαμηλότερο σημείο από την IPO η Aramco
Οι μετοχές της Aramco υποχώρησαν 1,7%, για να φτάσουν στο χαμηλότερο σημείο από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 11 Δεκεμβρίου 2019
Ορατές είναι οι επιπτώσεις από την ένταση μεταξύ ΗΠΑ –Ιράν στις αγορές του Περσικού Κόλπου. Οι μετοχές σε Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία καταγράφουν μεγάλες απώλειες.
Οι μετοχές της Aramco υποχώρησαν 1,7%, για να φτάσουν στο χαμηλότερο σημείο από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται στις 11 Δεκεμβρίου  2019.
Ο γενικός δείκτης του Κουβέιτ, ο πιο σημαντικός και ενδεικτικός στην περιοχή για το 2019, υποχώρησε σχεδόν 4,1%, ενώ στη Σαουδική Αραβία κατά 2,2%.
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καταγράφεται πρώτη 3,1% στο Ντουμπάι και 1,41% στο Αμπού Ντάμπι.
Οι μετοχές της Aramco μειώθηκαν στα 34,55 ριάλς ανά μετοχή, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται τον περασμένο μήνα.
«Ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν θα μπορούσε να αφαιρέσει 0,5 εκατοστιαίες μονάδες ή και περισσότερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ, κυρίως λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας του Ιράν αλλά και λόγω των επιπτώσεων από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε ο Jason Tuvey, οικονομολόγος ειδικός επί των αναδυόμενων αγορών, σημειώνει το Reuters.
Είπε ότι μια τέτοια σύγκρουση πιθανώς θα πιέσει τις αγορές μετοχών και ομολόγων στη Μέση Ανατολή, αλλά  οι νομισματικές ισοτιμίες των χωρών του Κόλπου προς το δολάριο ΗΠΑ πιθανόν να παραμείνουν άθικτες.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση στα 63,05 δολάρια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης