Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν ζήτησε η Ουάσινγκτον τη γνώμη του Ριάντ για την επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού Soleimani

Σαουδική Αραβία: Δεν ζήτησε η Ουάσινγκτον τη γνώμη του Ριάντ για την επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού Soleimani
«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν κλήθηκε να δώσει τη γνώμη του για την αμερικανική επίθεση», δήλωσε Σαουδάραβας αξιωματούχος
Δεν ζήτησε η Ουάσινγκτον τη γνώμη της Σαουδικής Αραβίας για την αμερικανική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ιρανός στρατηγός Soleimani, δήλωσε την Κυριακή 5/1 Σαουδάραβας αξιωματούχος.
«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν κλήθηκε να δώσει τη γνώμη του για την αμερικανική επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Σαουδάραβας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Πρόσθεσε πως «ενόψει ταχύτατων εξελίξεων, το βασίλειο υπογραμμίζει τη σημασία να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση».
Σημειώνεται  ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας απηύθυνε έκκληση την Παρασκευή 3/1 για αυτοσυγκράτηση και ο βασιλιάς Salman ζήτησε να ληφθούν επείγοντα μέτρα για  να «εκτονωθεί η ένταση» στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ιρακινό πρόεδρο Barham Salih το Σάββατο 4/1, σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammad bin Salman υπογράμμισε «την ανάγκη για κατευνασμό της κατάστασης», σύμφωνα με το SPA.
Ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε εντολή στον πρίγκιπα Χάλεντ μπιν Σαλμάν, τον νεότερο αδελφό του και αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, να μεταβεί στην Ουάσινγκτον και στο Λονδίνο τις επόμενες ημέρες για να μεταφέρει την έκκληση για αυτοσυγκράτηση, γράφει η σαουδαραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης