Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κένυα: Επίθεση τζιχαντιστών σε αμερικανοκενυατική βάση - Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η al - Shabaab

Κένυα: Επίθεση τζιχαντιστών σε αμερικανοκενυατική βάση - Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η al - Shabaab
Την ευθύνη για την επίθεση  ανέλαβε η σομαλική οργάνωση al - Shabaab
Επίθεση έγινε σε στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές και οι κενυατικές ένοπλες δυνάμεις την επαρχία Lamu της Κένυας από την ισλαμική οργάνωση al - Shabaab.
"Επιτέθηκαν στον αεροδιάδρομο Manda στη Lamu, που βρίσκεται δίπλα σε στρατιωτική βάση, η οποία φιλοξενεί προσωπικό από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Κένυα και οι ΗΠΑ και οι μάχες είναι ακόμα σε εξέλιξη" ανέφερε αξιωματούχος.
 "Oι μαχητές επιχείρησαν να μπουν στη βάση από τον αεροδιάδρομο" συμπλήρωσε η ίδια πηγή.
Την ευθύνη για την επίθεση  ανέλαβε η σομαλική οργάνωση al - Shabaab, η οποία  υποστήριξε πως οι μαχητές κατάφεραν να «καταλάβουν εξ εφόδου» ένα «τμήμα της βάσης» και το ότι το κρατούν ακόμα «υπό τον έλεγχό τους».
Ακόμη, η οργάνωση υποστήριξε ότι η επίθεση προκάλεσε θύματα στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Κένυας πληροφορία που δεν έχει επαληθευτεί μέχρι τώρα.
Η al - Shabaab που είναι παρακλάδι της al - Qaeda προσπαθεί να ανατρέψει την αδύναμη κυβέρνηση της Σομαλίας, η οποία στηρίζεται από τον ΟΗΕ.
Η οργάνωση ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι "μία επίλεκτη ομάδα των Μουτζαχεντίν της al - Shabaab έκανε επιδρομή στη ναυτική βάση των ΗΠΑ στην επαρχία Lamu της Κένυας".
"Στη βάση που είναι γνωστή και σαν Camp Simba διαμένουν εκατοντάδες Αμερικάνοι και Κενυάτες στρατιώτες και χρησιμοποιείται σαν ένα από τα πολλά ορμητήρια των ΗΠΑ στη σταυροφορία τους ενάντια στο Ισλάμ της περιοχής", προστίθενται στην  ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης