Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Έχει ξεκινήσει η επενδυτική έκρηξη, μόνο ο Τσίπρας δεν το έχει καταλάβει – Αλλάζει το επενδυτικό κλίμα

Γεωργιάδης: Έχει ξεκινήσει η επενδυτική έκρηξη, μόνο ο Τσίπρας δεν το έχει καταλάβει – Αλλάζει το επενδυτικό κλίμα
"Η ανάπτυξη θα φτάσει το 4% πείτε του κ. Τσίπρα", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
«Έχει ξεκινήσει η επενδυτική έκρηξη», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «ο μόνος που δεν το έχει καταλάβει είναι ο Τσίπρας».
Απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως η ανάπτυξη δεν θα φτάσει στο 4% και ότι η επενδυτική έκρηξη υπάρχει μόνο στα «προεκλογικά τους φυλλάδια, αλλά όχι στην πραγματική ζωή», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη θα φτάσει στο 4%.
Όπως είπε, «όταν αναλάβαμε την εξουσία ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας ήταν κάτω του 1,7% και πάμε να κλείσουμε πάνω από το 2% το 2019.
Αυτό είναι ακριβώς η απόδειξη ότι το κλίμα αλλάζει.
Και θα φτάσουμε το 4% πείτε του κ. Τσίπρα».
Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το σύνολο του διεθνούς οικονομικού Τύπου εκτιμά ότι «η Ελλάδα είναι ο πιο ‘’hot’’ επενδυτικός προορισμός για τα επόμενα χρόνια»,  «ξεκολλάνε» όλα τα μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό, αλλά και πως όλα αυτά «είναι σημάδι ότι το επενδυτικό κλίμα πράγματι αλλάζει».

Γεωργιάδης: Προνομία του πρωθυπουργού να επιλέξει τον ΠτΔ - Παίρνουν άριστα οι χειρισμοί της κυβερνήσεως στην πρόκληση της Τουρκίας

«Είναι προνομία του πρωθυπουργού να επιλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και νομίζω ότι το καλύτερο θα είναι να τον αφήσουμε να πάρει ψύχραιμα την απόφαση που εκείνος νομίζει», δηλώνει  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Κατά τον ίδιο, «είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει και είναι προφανές ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα υπερψηφίσουν».
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και συμπληρώνει πως «επιτέλους γινόμαστε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Κανονική ευρωπαϊκή χώρα με πρόωρες εκλογές δεν γίνεται. Κατά συνέπεια κάθε τέτοια συζήτηση πρέπει να σταματήσει».
Ξεκαθαρίζει ότι εκλογές θα έχουμε ξανά στην Ελλάδα στο πέρας της τετραετίας.
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι «οι έως τώρα χειρισμοί της κυβερνήσεως στην πρόκληση της Τουρκίας νομίζω παίρνουν άριστα.
Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν για ένα ζήτημα η ελληνική διπλωματία δεν κατόρθωσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έχει την πλήρη υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα».
«Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η Τουρκία θα είναι ένας εύκολος  συνομιλητής σε όλη αυτή την κρίση, όμως τη χειριζόμαστε με τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και είμαστε αισιόδοξοι σίγουροι για τις δυνάμεις μας».    
Δηλώνει για τη συνάντηση στις 7/1 του πρωθυπουργού , Κυρ. Μητσοτάκη, με τον D. Trump  στον Λευκό Οίκο ότι τα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής προφανώς «θα τεθούν υπόψη του Αμερικανού προέδρου από τον πρωθυπουργό, κατά τον τρόπο που θα κάνει σε όλα τα διεθνή φόρα, υπερασπιζόμενοι τα διεθνή μας δίκαια».  
Κληθείς να απαντήσει για το εάν πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα, ο κ. Γεωργιάδης απαντά πως «κατ΄ αρχάς η θέση της ελληνικής κυβερνήσεως και της πλειοψηφίας του πολιτικού μας συστήματος ότι θα μπορούσαμε να προσφύγουμε στη Χάγη για τα μόνα  εκκρεμή από την Ελλάδα ζητήματα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, νομίζω ότι είναι σωστή.
Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το διεθνές δίκαιο, άλλωστε αυτό επικαλούμαστε», συμπληρώνοντας ότι το αν θα γίνει «είναι άλλης τάξεως μεγέθους συζήτηση, διότι προφανώς η Τουρκία θα θελήσει να μας σύρει σε μια διαδικασία, βάζοντας όλα τα κατ΄ αυτήν εκκρεμή ζητήματα, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση και  σίγουρα όχι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα αποδεχόταν».
Άρα, προσθέτει ο υπουργός, «η επίκληση στη Χάγη είναι σωστή για να θυμίζει σε όλους ότι η Ελλάδα είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου».         
Σε σχέση με την προοπτική επενδυτικών σχεδίων σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ο υπουργός που συμμετέχει στην ελληνική αποστολή στην Ουάσιγκτον,  υπογραμμίζει πως «έχουμε μια σειρά επενδυτικών projects αμερικανικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, τα οποία είναι μέσα στην ατζέντα συζήτησης  του πρωθυπουργού και με τον ομόλογό μου στις ΗΠΑ» και πως «ήδη άλλωστε το αμερικανικό ενδιαφέρον έχει επιτευχθεί και στο καζίνο για το Ελληνικό είχαμε δύο αμερικανικές εταιρείες, και στα ναυπηγεία, και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αλλού».
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει  ότι η πρώτη προτεραιότητα του χαρτοφυλακίου του είναι «να επιτύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Και από αυτό θα κριθεί και η δική μου θητεία, όπως πρέπει να κρίνεται η θητεία του εκάστοτε υπουργού Ανάπτυξης της χώρας».
 «Θέλουμε να πιάσουμε το στόχο του προϋπολογισμού και, ει δυνατόν, να τον ξεπεράσουμε.
Δεν θα είναι εύκολο, οι προβλέψεις των διεθνών οίκων μάς έχουν για αρκετά χαμηλότερα, γύρω στο 2,3%-2,4%, εμείς έχουμε προβλέψει 2,8%. Αν και είναι ένα δύσκολο στοίχημα, θα δουλέψουμε σκληρά για να το επιτύχουμε», καταλήγει ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης