Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Επικοινωνία με Netanyahu για το Ιράν – Συνάντηση με Raab την Πέμπτη 9/1 στην Ουάσινγκτον

Pompeo: Επικοινωνία με Netanyahu για το Ιράν – Συνάντηση με Raab την Πέμπτη 9/1 στην Ουάσινγκτον
Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Dominic Raab, την Πέμπτη 9/1
Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu συνομίλησε για το Ιράν, Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo,  μετά την αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ιρανός υποστράτηγος Qassem Soleimani.
Όπως έκανε ο ίδιος ο Pompeo μέσω Twitter το Σάββατο 4/1, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία «υπογραμμίσαμε πόση σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε την κακόβουλη επιρροή και τις απειλές που εγείρει το Ιράν στην περιοχή», αλλά και πως είναι «πάντοτε ευγνώμων για την απαρασάλευτη υποστήριξη του Ισραήλ» στις αμερικανικές προσπάθειες να «κατανικηθεί η τρομοκρατία».
Σημειώνεται ότι το Ιράν ορκίστηκε να πάρει εκδίκηση από τις ΗΠΑ για τον φόνο του Qassem Soleimani, διοικητή της Δύναμης Κουντς (η Ιερουσαλήμ στα περσικά) στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Μια εκπρόσωπος του States Department ανέφερε σε ανακοίνωση που διένειμε ότι ο Pompeo τόνισε στον Netanyahu την «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Trump να προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα, το αμερικανικό προσωπικό, τις εγκαταστάσεις και τους εταίρους των ΗΠΑ».

Την Πέμπτη η συνάντηση Pompeo με Raab

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Dominic Raab, την Πέμπτη 9/1 για να συναντηθεί με τον επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ M. Pompeo , μετά από συναντήσεις που θα έχει με τους ομολόγους του της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian και της Γερμανίας H. Maas, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η αμερικανική επιδρομή που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ιρανός υποστράτηγος Soleimani.
Ο βρετανός πρωθυπουργός ,B. Johnson,  ο οποίος δεν έχει ακόμη σχολιάσει τον θάνατο του ανώτατου αξιωματικού των Φρουρών της Επανάστασης, θα έχει επίσης επαφές για το ζήτημα το προσεχές διήμερο, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της Downing Street.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης