Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάρβαρντ, Γέιλ, Κολούμπια, Μπράουν, Πρίστον και Κορνέλ ενδιαφέρονται για τα ελληνικά ΑΕΙ

Χάρβαρντ, Γέιλ, Κολούμπια, Μπράουν, Πρίστον και Κορνέλ ενδιαφέρονται για τα ελληνικά ΑΕΙ
Εκπρόσωποι Αμερικανικών Πανεπιστημίων θα έλθουν στην Ελλάδα το Μάρτη για επαφές με εκπροσώπους των ΑΕΙ σε Αθήνα και επαρχία
Το πακέτο αλλαγών που δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου παιδείας για τα ελληνικά Πανεπιστήμια το 2020 συνοδεύεται και από ισχυρό δείγμα εξωστρέφειας.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η "Καθημερινή" ήδη, εκπρόσωποι από αμερικανικά πανεπιστήμια – προς το παρόν γύρω στα 15- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνάψουν συνεργασία με ελληνικά ΑΕΙ και αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου για επαφές με εκπροσώπους των ΑΕΙ τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.
Ειδικότερα η  ελληνίδα υπουργός που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, κατά την προηγούμενη επίσκεψή της στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο συναντήθηκε με την υφυπουργό των ΗΠΑ για την Παιδεία και τον Πολιτισμό αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του μη κερδοσκοπικού Διεθνούς Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ανάμεσα στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα ελληνικά ΑΕΙ είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια, το Μπράουν, το Πρίστον, το Κορνέλ το Κολέγιο Νταρτμουθ και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Σύμφωνα με πηγές το ελληνικό υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την αναγνώριση ξένων πτυχίων από την Ελλάδα  στο πλαίσιο της προσέλκυσης και ξένων φοιτητών.
Μάλιστα για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα το υπουργείο απελευθερώνει το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας
Ανάμεσα στις κομβικές αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ είναι η κρατική επιχορήγηση που θα φτάσει το 20% εάν πιάσουν συγκεκριμένους στόχους καθώς και ότι έλληνες απόφοιτοι λυκείου θα μπορούν αν σπουδάσουν στα αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα.
Επιπλέον, θα δοθούν  φορολογικά κίνητρα για δωρεές προς τα ΑΕΙ, τα πανεπιστήμια θα μπορούν να συμπράττουν με ιδιώτες  για την κατασκευή φοιτητικών εστιών ενώ θα μειωθεί η γραφειοκρατία στην αξιοποίηση των κονδυλίων για την έρευνα και θα τεθεί βαθμολογικό όριο για τις μετεγγραφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης