Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η Atlantia θα χρεοκοπήσει, εάν η κυβέρνηση ανακαλέσει την άδεια εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων

tags :
Ιταλία: Η Atlantia θα χρεοκοπήσει, εάν η κυβέρνηση ανακαλέσει την άδεια εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων
Η Atlantia βρέθηκε στο στόχαστρο, μετά την κατάρρευση μιας γέφυρας που λειτουργούσε από την εταιρεία του ομίλου, Autostrade per l'Italia, τον Αύγουστο του 2018
Η Atlantia κινδυνεύει με χρεοκοπία αν η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακαλέσει την άδεια εκμετάλλευσης αυτοκινητοδρόμων με περιορισμένη αποζημίωση, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευών σε ιταλική εφημερίδα το Σάββατο (4/1), προσθέτοντας ότι μπορεί να βρεθεί ένας εναλλακτικός συμβιβασμός.
Η Atlantia βρέθηκε στο στόχαστρο, μετά την κατάρρευση μιας γέφυρας από σκυρόδεμα που λειτουργούσε από την εταιρεία του ομίλου, Autostrade per l'Italia, τον Αύγουστο του 2018 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 43 ατόμων.
Ο όμιλος, που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton της Ιταλίας, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο διοδίων της χώρας, το οποίο εκτείνεται σε 3.000 χιλιόμετρα.
Η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων της Autostrade και πρόσφατα ανακοίνωσε μέτρα που μειώνουν την αποζημίωση για την πρόωρη λήξη της σύμβασης, αν ο παραχωρησιούχος παραβιάζει τις υποχρεώσεις του.
«Με την ανάκληση και την μειωμένη αποζημίωση κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε επειδή έχουμε εκκρεμείς πιστωτικές υποχρεώσεις ύψους 10,5 δισ. ευρώ», δήλωσε ο CEO της Atlantia  Roberto Tomasi  σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.
O οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Atlantia για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, ωθώντας την μάλιστα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.
«Χρειαζόμαστε μια συμφωνία που να ικανοποιεί το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των επιχειρηματιών και το κράτος δικαίου.
Μια τέτοια συμφωνία είναι εφικτή και πρέπει να επιτευχθεί προς όφελος των 7.000 εργαζομένων της Atlantia, όλων των ενδιαφερομένων και των Ιταλών γενικά», δήλωσε ο Tomasi.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης