Γεωργιάδης: Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν - Σήμερα δε νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων

Γεωργιάδης: Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν - Σήμερα δε νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων
"Oι Αμερικανοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα", τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης
«Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν, ένας Υπουργός Ανάπτυξης ακόμη περισσότερο διότι αν έχουμε παρατεταμένη κρίση εκεί και το πετρέλαιο αυξηθεί πάνω από τα 100 δολάρια για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό επιβαρύνει συνολικά την οικονομία μας στο μέτρο που αυτή εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι «σήμερα δε νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων λόγω της επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράν προχθές».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης», ενώ σημείωσε πως «ως Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε βγάλει συνεργεία και κάνουμε ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων».
Για τον Ιράν και τη δολοφονία του Qassem Soleimani, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ο   αποθανών στρατηγός του Ιράν ήταν κεντρικό πρόσωπο στις επιχειρήσεις του Ιράν εκτός Ιράν.
Το Ιράν ακολουθεί πολιτική πάρα πολύ παρεμβατική στις γειτονικές της χώρες κι είναι χώρα εξαιρετικά επιθετική στην περιοχή της.
Προφανώς, αυτό έφθασε σε ένα σημείο που έκριναν οι ΗΠΑ ότι έπρεπε να αντιδράσουν. Καλώς ή κακώς, αυτό θα το κρίνει η Ιστορία.
Πρόκειται πάντως για το σοβαρότερο γεγονός των τελευταίων ετών».
«Εμείς ως Ελλάδα επιθυμούμε ηρεμία, ησυχία, να κυλούν όλα σε μια παγκόσμια κανονικότητα ώστε να δράσουμε προσελκύοντας επενδύσεις», πρόσθεσε.

"Oι Αμερικανοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα"

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, αφού ανέφερε ότι ο ίδιος μετέχει στην αποστολή που συνοδεύει τον κ. Πρωθυπουργό στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Trump στο Λευκό Οίκο, σημείωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του για μια σειρά θεμάτων που αφορούν αμερικανικές επενδύσεις, είτε εκκρεμών είτε σχεδιαζομένων για το μέλλον, στην Ελλάδα προκειμένου να δούμε πως μπορούν να υλοποιηθούν ταχύτερα.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «οι Αμερικανοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Τον Φεβρουάριο προγραμματίζεται μεγάλη αποστολή αμερικανών επιχειρηματιών του τομέα της πληροφορικής και του IT, από τη Silicon Valley και αλλού, με την ενθάρρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να συναντηθούν με έλληνες επιχειρηματίες του ίδιου τομέα για να σχεδιάσουν κοινές δράσεις και κοινά επιχειρηματικά σχέδια».
«Ως προς τις επενδύσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός, «εστιάζουμε στο αμερικανικό ενδιαφέρον στα ναυπηγεία.
Η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει πάρει τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου.
Εμείς προσδοκούμε αυτό να επεκταθεί και στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που είναι πιο σύνθετο επιχειρηματικό πρότζεκτ».
«Άρα, πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να βοηθήσει αυτού του είδους την επένδυση στην Ελευσίνα, που την έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, κατά τον ίδιο, «Αμερικανικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνησή μας και ειδικά για τη ΔΕΠΑ, που αποτελεί στρατηγική επένδυση.
 Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα για την αγορά φυσικού αερίου καθώς είναι πλέον εξαγωγική χώρα φυσικού αερίου εξ ου και η επένδυση στην Αλεξανδρούπολη για το LNG».
«Περιμένουμε να δούμε πως αυτό το ρητορικό ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πράξη», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS