Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidman (ΕΚΤ): Οι τράπεζες πρέπει να δημιουργήσουν προϊόντα ανταγωνιστικά του Libra

tags :
Weidman (ΕΚΤ): Οι τράπεζες πρέπει να δημιουργήσουν προϊόντα ανταγωνιστικά του Libra
Θα ήταν χρήσιμο οι ευρωπαϊκές τράπεζες να δημιουργήσουν ταχύτερα και φθηνότερα συστήματα μεταβίβασης χρημάτων, για να ανταγωνιστούν εναλλακτικά νομίσματα, τόνισε ο Jens Weidman, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη η ΕΚΤ να προχωρήσει στη δημιουργία του δικού της ψηφιακού νομίσματος, αλλά ακριβώς επειδή οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κλιθούν να ανταγωνιστούν νομίσματα τύπου Libra της Facebook, θα ήταν χρήσιμο να δημιουργήσουν ταχύτερα και φθηνότερα συστήματα μεταβίβασης χρημάτων, τόνισε ο Jens Weidman, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT).
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Δεν είμαι υπέρ της λογικής να αναζητούμε πάντα λύσεις από ένα ή περισσότερα κράτη», σημείωσε ο Weidman, σε συνέντευξη του στη γερμανική Handelsblatt, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Σε μια οικονομία της αγοράς, αποτελεί ευθύνη των επιχειρήσεων να αναπτύσσουν προϊόντα τα οποία να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών».
Ο Weidman, ο οποίος ηγείται της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Bundesbank, έχει επισημάνει πολλές φορές τον κίνδυνο από ψηφιακά νομίσματα που θα ελέγχονται από φορείς του ιδιωτικού τομέα, με τα σχόλιά του να αντανακλούν τις ανησυχίες πολλών αξιωματούχων σε Ευρώπη και ΗΠΑ σχετικά με το Libra, το οποίο σχεδιάζεται ως ψηφιακό token που θα βασίζεται σε σειρά ισχυρών εθνικών ή περιφερειακών (ευρώ) νομισμάτων.
Προβληματισμό για την ανάγκη ή μη δημιουργίας ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες έχουν εκφράσει τόσο η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde, όσο και ο απερχόμενος διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου Mark Carney.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης