Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: O αγωγός EastMed με εμπλοκή της Ελλάδος και το σύμφωνο της Τουρκίας με τη Λιβύη

Reuters: O αγωγός EastMed με εμπλοκή της Ελλάδος και το σύμφωνο της Τουρκίας με τη Λιβύη
Το Reuters σχολιάζει ότι η υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed έρχεται λίγες εβδομάδες μετά το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα
Στην υπογραφή από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό EastMed αναφέρεται το Reuters.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά στην Τουρκία σχολιάζοντας ότι «η υπογραφή για τον αγωγό EastMed έρχεται εβδομάδες αφού η Τουρκία και Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.
Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το σύμφωνο αποτελεί ένα εμπόδιο στον αγωγό που θα πρέπει να περάσει από την οικονομική ζώνη Τουρκίας-Λιβύης που σχεδιάστηκε».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Ισραήλ συμφώνησαν το 2019 να προχωρήσουμε με τον EastMed που αναμένεται να μεταφέρει αρχικά 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από ισραηλινά και κυπριακά ύδατα έως το νησί της Κρήτης στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου μέσω της Ιταλίας.
«Η Ελλάδα έχει πει ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μόλις υπογράψει και η Ιταλία» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Με τη συμμετοχή και της Ιταλίας, το project θα πάρει την τελική του μορφή ως η πιο δυναμική επιλογή για την εγγύηση της ενεργειακής ασφαλείας της ΕΕ από αποθέματα φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης