Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 51,5 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 51,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2019
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/1) στοιχεία της Markit, εν μέσω ασθενέσθερης αύξησης στις νέες παραγγελίες.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,5 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ η άνοδος που σημειώθηκε στις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό ήταν οριακή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η στελέχωση του μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, ενώ το επίπεδο των εκκρεμών εργασιών κατέγραψε νέα αύξηση, αν και ο ρυθμός ανόδου ήταν ασθενέσθερος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν αύξηση της παραγωγής το επόμενο έτος, ο σχετικός υποδείκτης παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές εντάσεις και τον αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά.
«Η υποτονική επιχειρηματική εμπιστοσύνη αποτέλεσε έναν σημαντικό παράγοντα πίσω από την οικονομική επιβράδυνση του έτους», δήλωσε ο διευθυντής μακροοικονομικών αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «καθώς η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έστειλε θετικά μηνύματα, υπάρχουν περιθώρια για ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, γεγονός που θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οικονομίας».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία για τον δείκτη PMI του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 50,2 μονάδες, καταγράφοντας επέκταση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης