Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Νέο στρατηγικό όπλο αναπτύσσει η Βόρεια Κορέα - Είναι αυτό το «δώρο» προς τον Trump;

Β. Κορέα: Νέο στρατηγικό όπλο αναπτύσσει η Βόρεια Κορέα - Είναι αυτό το «δώρο» προς τον Trump;
O Kim Jong Un μετά την ανακοίνωση περί κατασκευής νέου στρατηγικού όπλου, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un δήλωσε σήμερα Τετάρτη 1/1/2020, ότι ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας ενός νέου στρατηγικού όπλου πολύ σύντομα, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Η ανακοίνωση ήρθε μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση για ένα «δώρο Χριστουγέννων» που ο Kim υποσχέθηκε να στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οπως ανακοίνωσε το κρατικό κανάλι KCNA ο Kim Jong Un μετά την ανακοίνωση περί κατασκευής στρατηγικού όπλου, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο και θα εισαγάγει αυτό το νέο στρατηγικό όπλο στο δυναμικό του.
Οι δηλώσεις του Kim όπως αναφέρει το CNBC, ήρθαν μετά το πέρας της διορίας, που είχαν θέσει οι ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για επανέναρξη των συνομιλιών περί αποπυρηνικοποίησης.

Αναλυτικότερα,
Ο Kim συγκάλεσε μια σπάνια τετραήμερη συνάντηση της Eπιτροπής Xάραξης πολιτικής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος το Σάββατο 28/12, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απάντησαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις της χώρας για παραχωρήσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, απορρίπτοντας εν τέλει την προθεσμία ως τεχνητή.
Ο Kim είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να αναζητήσει ένα «νέο μονοπάτι» εάν η Ουάσιγκτον δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.
Οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), δοκιμές που σταμάτησαν το 2017.
Όπως ανέφερε στο κρατικό κανάλι της Β. Κορέας ο Kim, δεν υπήρχε λόγος να δεσμεύεται πλέον η Βόρεια Κορέα από το αυθαίρετο πυρηνικό μορατόριουμ δοκιμής του ICBM, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχιζαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, υιοθέτησαν όπλα αιχμής και επέβαλαν κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυαν «απαιτήσεις γκάνγκστερ», δήλωσε ο Κίμ, σύμφωνα με την KCNA.
Υποσχέθηκε να αναπτύξει περαιτέρω την πυρηνική αποτρεπτική δύναμη της Βόρειας Κορέας, αλλά άφησε την πόρτα ανοιχτή στο διάλογο, λέγοντας ότι το «πεδίο και το βάθος» αυτής της αποτροπής θα «συντονιστεί σωστά ανάλογα με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας ενός νέου στρατηγικού όπλου που θα αποκτήσει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Κίμ, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο για το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.
«Θα αναπτύξουμε και τοποθετήσουμε αξιόπιστα το ισχυρό πυρηνικό αποτρεπτικό οπλοστάσιο που θα μπορεί να καλύψει τις πυρηνικές απειλές από τις ΗΠΑ και θα εγγυάται τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια μας.»
Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του CNBC για σχόλια, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Βόρεια Κορέα να  «επιλέξει την ειρήνη».
«Ακούγοντας τα νέα, παραμένει η ελπίδα ότι ο πρόεδρος Kim θα διαλέξει μια διαφορετική πορεία», ανέφερε ο Pompeo σε συνέντευξή του στο Fox News.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ... ο Πρόεδρος Kim θα λάβει τη σωστή απόφαση - θα επιλέξει την ειρήνη και την ευημερία για τις συγκρούσεις και τον πόλεμο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης