Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης): Τα έξι «κύματα» επενδύσεων του 2020 που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία

Αδ. Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης): Τα έξι «κύματα» επενδύσεων του 2020 που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία
Άρθρο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο bankingnews.gr
Το 2020 θέτουμε στόχο να αποτελέσει τη χρονιά της επενδυτικής έκρηξης στη χώρα μας.
Και τούτο καθώς τη νέα χρονιά η ελληνική οικονομία πρόκειται να δεχθεί 6 «κύματα» επενδύσεων:

1) Στρατηγικές επενδύσεις που παρέμειναν «κολλημένες» για χρόνια και «ξεκλειδώσαμε» κατά τους πρώτες μήνες της κυβέρνησής μας, το δεύτερο εξάμηνο του 2019, με εμβληματική αυτή του «Ελληνικού» και άλλες πολύ σημαντικές της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, του Αφάντου στη Ρόδο, της Elounda Hills στην Κρήτη, της Kilada Hills στην Αργολίδα. Επιπρόσθετα, ξεκινούν άλλες 6 στρατηγικές επενδύσεις, προϋπολογισμού 1 δις 50 εκατ. ευρώ, που εγκρίναμε στη διϋπουργική επιτροπή στα μέσα Δεκεμβρίου.

2) Επενδύσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Με ταχύτητα και διαφάνεια εγκρίναμε κατά το πρώτο εξάμηνο της κυβερνητικής θητείας μας την ένταξη 180 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δις ευρώ, τα οποία επίσης αρχίζουν να υλοποιούνται, ενώ το ενδιαφέρον που υπάρχει, προμηνύει και νέες εντάξεις επενδυτικών σχεδίων τη νέα χρονιά.

3) Καινούργιες επενδύσεις από εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, πολύ περισσότερο καθώς την ώρα που πληθαίνουν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην ανοδική τροχιά του πολιτικού και οικονομικού κύκλου της.

4) Καινούργιες επενδύσεις από ελληνικές μεγάλες, μεσαίες και μικρότερες επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν το θετικό μομέντουμ στην οικονομία εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό τους, προχωρώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους ή επεκτείνοντας το παραγωγικό δυναμικό και τις δραστηριότητές τους.

5) Επενδύσεις μέσω της επιτάχυνσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

6) Επενδύσεις μέσω των συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), στις οποίες, όπως και τις ιδιωτικοποιήσεις, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδει απόλυτη προτεραιότητα, ενώ το επιχειρηματικό ενδιαφέρον απ’ όλο τον κόσμο είναι πολύ μεγάλο.

Το 2020 το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας θα καθίσταται ολοένα και περισσότερο ελκυστικό ως αποτέλεσμα της συνεχούς μείωσης της γραφειοκρατίας με έμφαση στην απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών, της μείωσης της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους, της μείωσης του κόστους χρήματος και της αύξησης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μετά και την εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής», της ενεργοποίησης της Αναπτυξιακής Τράπεζας, της αποτελεσματικής αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Η Ελλάδα αλλάζει.
Είμαι βέβαιος ότι το 2020 θα αποδειχθεί μια κομβική χρονιά στην προσπάθεια της χώρας μας να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα προς τα εμπρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης