Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Salvini πιστεύει ότι το 2020 θα είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας - Σταθερά πρώτη η Lega

tags :
Politico: Ο Salvini πιστεύει ότι το 2020 θα είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας - Σταθερά πρώτη η Lega
Θέλει συμμαχία με Donald Trump, Boris Johnson και τους επικεφαλής της Βραζιλίας και του Ισραήλ
Την επιστροφή του στη διακυβέρνηση της Ιταλίας σχεδιάζει ο Matteo Salvini, ο οποίος πιστεύει πως θα είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας το 2020.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico, ο Salvini θέλει να συγκροτήσει μια συμμαχία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson και με τους πρωθυπουργούς της Βραζιλίας και του Ισραήλ.
«Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Lega και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας πιστεύει ότι θα είναι πρωθυπουργός της Ιταλίας το 2020 και θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, όταν αυτό συμβεί ενώ την ίδια στιγμή προωθεί το «διεθνές μέτωπο» του» αναφέρει το Politico, επισημαίνοντας πως το κόμμα του εξακολουθεί να διατηρεί ποσοστά άνω του 30% και να είναι – τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις – το πρώτο κόμμα.
Αν και η απόφαση του να αποχωρήσει από την κυβερνητική συμμαχία με το Κίνημα των 5 Αστέρων τον περασμένο Αύγουστο, είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός, μια και το Κίνημα των 5 Αστέρων σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Salvini πιστεύει ότι η επιστροφή του είναι κοντά, μια και η κυβέρνηση του Conte φαίνεται να δυσκολεύεται να συμφωνήσει σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα και να ανατάξει τη στάσιμη οικονομία.
«Χρησιμοποιώ τον χρόνο μου στην αντιπολίτευση για να σχηματίσω νέες συμμαχίες και να επεκτείνω το δίκτυο μου.
Η νέα κυβέρνηση του Conte έχει διαρκέσει ήδη αρκετά.
Συναντώ επιχειρηματίες, εργάτες, νέους, και μετανάστες ακόμα.
Έχουν ήδη κουραστεί με αυτούς» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Libero ο Salvini, διαμηνύοντας ότι θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της Ιταλίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία και ότι μπορεί να ηγηθεί αλλαγών στις Βρυξέλλες.
«Η ΕΕ διοικείται από λόμπι και απομακρύνεται από τους πολίτες.
Αλλά τα πράγματα αλλάζουν και οι Βρυξέλλες βλέπουν τη μελλοντική κεντροδεξιά κυβέρνηση μας ως ένα στοιχείο μεγαλύτερης σταθερότητας σε σύγκριση με τη σημερινή κυβέρνηση.
Αλλά δεν είναι μόνο το Παρίσι και το Βερολίνο.
Θέλω να είμαι μέρος ενός διεθνούς μετώπου που θα περιλαμβάνει τον Donald Trump που θα επανεκλεγεί, τον Boris Johnson, τον Jair Bolsonaro και τον Benjamin Netanyahu.
Όλοι αυτοί είναι ηγέτες που αν και τους στοχοποιεί η Αριστερά, έχουν μεγάλη υποστήριξη από τους πολίτες» τόνισε ο Salvini, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Κινήματος 5 Αστέρων για το ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Κίνα.
Στις δημοσκοπήσεις πάντως η Lega προηγείται με ποσοστά περίπου 33% ενώ τα δύο εθνικιστικά κινήματα της Ιταλίας Lega και FDi της Meloni φθάνουν στο 43%.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης