Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω των τεσσάρων μηνών το ευρώ λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,20% και τα 1,1192 δολ.

Σε υψηλά άνω των τεσσάρων μηνών το ευρώ λόγω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +0,20% και τα 1,1192 δολ.
Το ενιαίο νόμισμα της ευρωζώνης σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Αυγούστου
Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,20% έναντι του αμερικανικού, στα 1,1192 δολ. ανά ευρώ, ενώ προηγουμένως βρέθηκε ακόμα και στα 1,1211 δολ. ανά ευρώ, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 96,51 μονάδες, ενώ τα συνολικά κέρδη για το 2019 ανέρχονται μέχρι στιγμής στο +0,7%.
Χθες (29/12) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ, προκειμένου οι δύο χώρες να υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας τον ερχόμενο μήνα.
Η κατ' αρχήν εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα στα τέλη του έτους, βοηθώντας τις αγορές στη Wall Street να παραμείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα.
Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος έχει απομακρύνει τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του δολαρίου, το οποίο υποχωρεί σήμερα για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.
«Ο κύριος μοχλός για το ασθενέσθερο δολάριο είναι πιθανώς το επενδυτικό ρίσκο μετά την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της MUFG.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης