Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 47,5 μονάδες ο PMI

Ρωσία: Σε υψηλά τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 47,5 μονάδες ο PMI
Παρά την άνοδο του Δεκεμβρίου, ο δείκτης PMI παρέμεινε για έναν ακόμα μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/12) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,5 μονάδες για τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, έναντι 45,6 μονάδων τον Νοέμβριο, ενώ η συνολική δραστηριότητα για το τελευταίο τρίμηνο του 2019 ήταν η ασθενέσθερη της τελευταίας δεκαετίας.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε λόγω της ασθενέσθερης ζήτησης, καθώς και της πτώσης που σημειώθηκε στις νέες παραγγελίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Μάλιστα, ο υποδείκτης που αφορά τις νέες εργασίες από το εξωτερικό υποχώρησαν τον Δεκέμβριο για όγδοο συνεχόμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την αισιδιοξία των επιχειρήσεων για το 2020 διαμορφώθηκε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.
«Ο μεταποιητικός κλάδος της Ρωσίας παρέμεινε σε ύφεση στα τέλη του 2019, με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου να επεκτείνουν την τρέχουσα πορεία επιδείνωσης της κατάστασης στον μεταποιητικό κλάδο», τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Sian Jones, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης