Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο παρά τις πιέσεις - Στο -0,43% και τα 66,58 δολ. το Brent

Κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο παρά τις πιέσεις - Στο -0,43% και τα 66,58 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό εμφάνισε απώλειες -0,18%
Απώλειες σημείωσε σήμερα Δευτέρα (30/12) το πετρέλαιο, παραμένοντας, όμως, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.
Το 2019 αποδεικνύεται μία πολύ καλή χρονιά για το πετρέλαιο, καθώς τα συνολικά κέρδη του Brent για το 2019 έφθασαν στο +27%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε στο +36%.
Image

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent υποχώρησε -0,43% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,58 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε οριακές απώλειες της τάξεως του -0,18% στα 61,61 δολ. ανά βαρέλι.
Image
«Η δραστηριότητα είναι σχετικά επίπεδη λόγω της εορταστικής περιόδου», δήλωσε η επικεφαλής αναλύτρια της CMC Markets, Margaret Yang, προσθέτοντας ότι «οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, και συνεπώς οι επενδυτές είναι επίσης προσεκτικοί όσον αφορά τις δυνατότητες κερδοφορίας».
Χθες (29/12) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ, προκειμένου οι δύο χώρες να υπογράψουν την εμπορική συμφωνία τον ερχόμενο μήνα.
Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται ώθηση και από τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα κατά 5,5 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης