Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel – Macron χαιρετίζουν την ανταλλαγή κρατουμένων στην Ουκρανία

Merkel – Macron χαιρετίζουν την ανταλλαγή κρατουμένων στην Ουκρανία
Οι εναπομείναντες κρατούμενοι στην πενταετή σύγκρουση μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ένα σημείο ανταλλαγής στην αποσχισθείσα περιοχή Ντονμπάς
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel χαιρέτισαν την ανταλλαγή κρατουμένων που ολοκληρώθηκε σήμερα ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στη ανατολική Ουκρανία, όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους.
Οι εναπομείναντες κρατούμενοι στην πενταετή σύγκρουση μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ένα σημείο ανταλλαγής στην αποσχισθείσα περιοχή Ντονμπάς, σε μια ανταλλαγή που συμφωνήθηκε από τον Ουκρανό και τον Ρώσο ηγέτη σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι νωρίτερα αυτό τον μήνα.
«Η ανταλλαγή κρατουμένων που ολοκληρώθηκε σήμερα είναι ένα πολυαναμενόμενο ανθρωπιστικό μέτρο», αναφέρει η κοινή δήλωση του Macron και της Merkel που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Γάλλου προέδρου.
«Σε συμφωνία με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού, πρέπει τώρα να ακολουθήσει η πλήρης εφαρμογή της εκεχειρίας», σημειώνουν οι δύο ηγέτες.
 
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης